Доста често хората не разбират тази зодия, но това е съвсем нормално. Невинаги е лесно да се разгадае такава силна, вълнуваща и страстна личност като Овена.

Но освен красиви външно, Овните са и красиви вътрешно. Ако им дадете шанс, ще разберете, че те са едни от най-интересните и незабравими хора, които ще срещнете през живота си.

Има някои неща, които обаче задължително трябва да знаете за Овните:

1. Овните са много силни и независими личности. Винаги се справят с проблемите сами, защото обичат предизвикателствата. Не че не им е приятно да работят с други хора, просто предпочитат да вървят със свое темпо, което определено е непосилно бързо за останалите. Овните притежават неизчерпаема енергия и е трудно да ги настигнем.

2. Овните са болезнено откровени. Всичко им е изписано на лицето, а в думите им няма никакво двуличие или притворство. Те се опитват да не бъдат груби, но винаги казват истината, дори да боли от нея. Не вярват в белите лъжи.

3. Овните са изключително щедри. Обичат да правят комплименти, но не държат да им се отвръща със същото – те са добри, без да имат користни намерения. Обичат да повдигат духа на хората около себе си и да радват околните.

4. Въпреки че Овните изглежда много силни, те са изключително чувствителни души. Имат склонност да се вглъбяват и да премислят нещата по много пъти. Това може да пробуди известна несигурност в тях, въпреки че се опитват да я прикрият. Те често изглеждат импулсивни, но истината е, че предпочитат да разгледат ситуацията от различните ѝ страни, преди да се решат да действат.

5. Ако искате Овните да се чувствате добре във вашата компания, трябва да им покажете, че ги разбирате. Те предпочитат да са заобиколени от хора, които приличат на тях. Свикнали са да ги критикуват, затова искат приятели, които винаги да ги подкрепят. Те биха отвърнали със същата преданост.

6. Овните са много отдадени на кариерата си и никога няма да ги видите да постъпват безотговорно към професионалните си задължения. Умеят да се възползват от всички шансове, които им предоставя живота. Те вървят смело към успеха и никога не спират да се развиват. Новото не ги плаши – то ги мотивира още повече.

7. Овните никога не биха причинили болка умишлено. Те предпочитат да наранят себе си, но не и хората, които обичат. В любовта не са много романтични на думи, но пък са ненадминати, когато става дума за романтични жестове.

8. Овните са изключително интелигентни, защото са любознателни, обичат новото и приключенията. Тъй като са отворени към света, това ги прави много интересни събеседници, от които със сигурност ще научите нещо ново.

9. Овните не приемат половинката си за даденост. Те се стараят винаги да показват любовта си чрез малки и големи жестове. Освен това са големи авантюристи и са много страстни, така че искрата във връзката им никога не угасва.