Много хора ми повтарят, че любовта е сляпа, но все повече разбирам как тя замъглява реалността. Влизаме във връзка. Романтиката е навсякъде, но често губим себе си. 

Любовта понякога ни вреди, защото губим контрол. Харесва ни как ни кара да се чувстваме и не искаме да спираме. Игнорираме дисбаланса ни.

В други случаи пък не можем да сме сами, макар и да знаем колко емоционално изтощени сме. Държим се за връзката ни, сякаш е последното нещо, което имаме.

Но сега си на кръстопът – да си тръгнеш или да останеш. Нещо в теб ти казва, че е време да продължиш напред, но онази част от теб, която е изгубена във връзката, ти казва да останеш. Ето какво трябва да направиш, когато стигнеш там:

Не мога да ти заповядам, но мога да ти дам съвет с това, което проработи при мен.

Изхабих толкова време и енергия във връзки, които нямаха смисъл. Сдържах се, но болеше. Болеше много. Нямах куража да си тръгна.

Но знаеш ли какво се случи. В даден момент такива връзки се разпадат.

Поглеждам назад и си казвам как е трябвало да продължа напред. Можех да си спестя много седмици, години тормоз. 

Ако виждаш знаците, които ти казват да бягаш, или чуеш вътрешния си глас, то е време. Ако си стигнала кръстопътя, то тръгни си. Всеки заслужава истинско щастие и безрезервна любов. Най-вече ти!