Често се примиряваме с това, което смятаме за правилно, приемливо и сигурно. Идеята да останем ни обзема, защото ни е страх да направим крачка напред. Защото неизвестното ни плаши и не знаем дали на новото място ще се впишем.

Толкова се страхуваме от идеята да продължим напред, защото не можем да оставим всичко зад нас. Така ние жертваме себе си и щастието ни. Правим компромиси, за да останем, когато всъщност би трябвало да вървим напред.

Ако не си щастлива, се движи. Защото ако е трябвало да седиш на едно място, щеше да имаш корени, а не крака.

Ако не харесваш работата си, напусни. Ако не мислиш, че се развиваш, прави го. Ако се стресираш, движи се. Не се примирявай с работата си само защото с нея плащаш данъците и сметките си. Струва си да опиташ, защото това е преживяване, от което всеки един от нас има нужда. Щастието ти не зависи от твоя успех, а успехът зависи от щастието. Ако правиш нещата с нежелание, кога ще имаш време да си щастлива?

Ако не си щастлива с хората, които са около теб, си тръгни. Ако те не ти влияят позитивно, направи го. Когато си тръгнеш, не е нужно да ги изхвърлиш напълно от живота си. Ти се променяш и вървиш напред. Времето с тях е било невероятно, но това не означава, че без тях няма да е същото.

Ако не си щастлива с любовния ти живот, прекрати го. Романтичните връзки са много повече от целувки по челото, срещи, прегръдки и мили писма. Те са особени взаимоотношения, които ти помагат да се развиваш и да бъдеш все повече себе си. Любовта трябва да те кара да летиш и да вървиш нагоре. Ако партньорът ти не те кара да се чувстваш по този начин, то е време да го напуснеш. Не си задължена да останеш. Винаги можеш да срещнеш друг, който ще се отнася по правилния начин с теб.

Ако не си щастлива в града, в който живееш, премести се. Излез от зоната си на комфорт. Поеми риска. Ако оставаш само защото се чувстваш сигурна и си живяла там дълги години, не означава, че трябва да останеш завинаги. Това е много по-плашещо от рисковете. Поеми на пътешествие. Започни отначало. Потърси новия си дом. Домът е там, където си щастлива.

Ако не си щастлива с живота, който водиш, промени го. Ако не си доволна от пътя, по който вървиш в университета или в професионален план, избери друг. Довери ми се. Не пропилявай годините си, усилията и парите си. Ако влагаш усилия и ценно време в нещо, което не харесваш, какъв е смисъла? Избери да правиш друго. Сега е моментът да бъдеш щастлива, защото иначе ще изгубиш себе си.

Ако не си щастлива с начина, по който гледаш над живота, промени го. Погледни на живота от различен ъгъл, различна перспектива. Не се тревожи за неща, които не можеш да промениш. Спри да обръщаш внимание само на проблемите. Животът е красив.

Ако не си щастлива с това къде си в момента, помисли за някаква промяна. Ние сме тези, които усложняват живота си. Трябва да мислим за собственото си щастие.

Не обмисляй дълго всяко решение, което вземаш. Довери се на себе си. Понякога рискът е хубаво нещо. Не е нужно да търсиш плюсовете и минусите на всичко. Направи първата крачка, защото ти можеш.