Лятото е в разгара си, а цветята, дъждовните бури, заедно с първото лятно новолуние, са метафора за това, че е време да изчистим съзнанието си от миналото и да започнем нов период от живота си. На 28 юни Новолунието преминава в деликатния и интуитивен Рак, привличайки вниманието към най-интимните части от живота ни. Въпреки че тази луна може да е лека и забавна за някои, зодиакалните знаци, най-засегнати от новолунието през юни 2022 г., скоро ще открият, че трябва да обърнат повече внимание на емоциите си, отколкото предполагат. Ето кои са тези зодии:

Овен

Новолунието активира личния ви живот, Овни, подтиквайки ви да прецените колко много давате и получавате от близките си. Имате страхотна възможност за по-добра емоционална връзка с членове на семейството или съквартиранти, но също така и потенциал за емоционална манипулация от родителите или всеки, с когото живеете. Добра идея е да забавите темпото и да се съсредоточите върху себе си. Връзката ви със семейството ви в момента може да се прояви като свръхзащита, но е най-добре да пестите енергията си. Това е така, защото Юпитер, планетата, управляваща съдбата, издига чувството ви за себе си. В този период, за Овенът е важно да се съсредоточи повече върху собствения си потенциал за растеж и да не разчита твърде много на семейството”.

Рак

Вашият комплекс да спасявате се засилва от новолунието, Раци, но вместо да ви вдъхновява да помагате на другите, той ви подтиква да разсъждавате върху собствените си саможертвени тенденции. В момента става въпрос за способността ви да се съсредоточите върху себе си и да позволите на другите да се грижат за вас - в края на краищата тази лунация се случва във вашия дом. В този период е важно да се съсредоточите върху собственото си емоционално изцеление, защото това е единственият начин да подобрите живота си. Толкова сте свикнали да помагате на другите и да се раздавате. Сега е време да инвестирате тази енергия в себе си.

Везни

Става интензивно в професионалния ви живот, Везни, но докато обичате да смятате себе си за победител, време е да обърнете малко повече внимание и на хората, които са ви помогнали да стигнете до тук. Може би е време да обърнете внимание на някого от екипа си, или да потърсите изцяло нова работа. Свързването на Лилит с това новолуние в десетия дом на кариерата на Везни показва блестяща нова възможност, която е пронизана от енергията „първо аз“. Докато работите за целите си в кариерата, убедете се, че играете честно. Научете се да гледате на другите хора така, сякаш вървят с вас по пътя ви, а не стоят пред вас, създавайки пречка за вашия успех.

Козирог

Новолунието люлее лодката на най-близките ви отношения, Козирози. Най-добре е да проверите състоянието на тези партньорства, появили ли са се нови проблеми, които са засилили или заменили старите? Въпреки че обикновено взимате решения въз основа на рационални идеи, може да се окажете, че е време да следвате сърцето си, а не ума си. Ако сте във връзка, която преминава през труден момент, сега може би е времето да я поправите или приключите завинаги. Квадратура на новолунието на Юпитер в четвърти дом на Козирог може да предизвика стари обиди. Защитете съюзите си и твърдо, но спокойно сложете край на всички нездравословни модели, които започват да се появяват в съзнанието ви, за да се радвате на стабилни отношения.