Въпреки причините, поради които жената мисли, че мъжът не я „преследва“ толкова настойчиво, истината се крие във факта, че той просто не е влюбен в нея достатъчно. Нека да изясним това веднъж завинаги. Той не е срамежлив. Не го плашиш!

„Ако един мъж се интересува от теб, разстоянието няма да е пречка. Но ако не се, можеш да живееш в съседство и все пак да си твърде далеч.“

Мъжът има силно желание да бъде инициатор във връзката. Това е част от неговата мъжественост. Иска да сграбчи предизвикателството.

Мъжете обичат преследването. Повярвай и, когато разберат какво искат, тръгват след него. Така че, мила, ако мъжът, когото обожаваш, не те преследва, значи просто не се интересува от теб.

Мъжете могат да си измислят безброй извинения затова защо не „преследват“ дадена жена. Ще ѝ кажат нещо и дори ще излъжат или ще увъртат, за да не я наранят или да ѝ позволят да разбере, че просто не се интересуват от нея. Казват, че са заети, затрупани с работа, че други неща се случват, или дори ѝ пишат анонимно и не ѝ обръщат достатъчно внимание.

Той е очарователен, има хипнотизираща усмивка и смях, който те разтопява. Дори сте излизали няколко пъти. Но какво ще кажеш за всички объркващи съобщения, които те подвеждат? А за всички пъти, в които те е оставял да се чудиш дали си направила нещо нередно, за да го разстроиш, или да го накараш да загуби интерес към теб?

Спри да тичаш след момче, което не ти отделя време от деня си или което не полага усилия да говори с теб. Секундата, в която започваш да се съмняваш, че си нещо специално за него, е секундата, в която трябва да спреш да говориш с него.

Не бъди жена, която позволява на мъжете да играят с ума, чувствата си или дори тялото ѝ. Една жена трябва да бъде достатъчно уверена и сигурна в себе си, да знае стойността си и да не губи времето си, като чака мъж, който не желае да я последва и да я преследва.

Идеята да позволиш на един мъж да те преследва може да звучи старомодна, но помисли за това: Мъжът ще ти покаже кой е с начина, по който се среща с теб. Начинът, по който комуникира с теб, ухажва те и се опитва да те впечатли.

Един истински мъж ще те преследва всеки ден. Ще те мотивира да бъдеш най-добрата си версия и ще се възхищава на всичките ти недостатъци. Няма да каже, че ги приема и след това да ги използва срещу теб, когато е гневен или разочарован от теб като момче - истинският мъж ще те уважава, независимо от всичко. Ще те приближи до целите ти, защото иска да успееш и да си щастлива. Истинският мъж няма да си играе с чувствата ти и няма да ти се обажда само когато на него му е удобно. Животът е динамичен, но ако наистина се интересува от теб, ще ти даде времето си, а няма просто да се среща с теб, когато няма какво друго да прави.

Трябва да си с човек, който ти показва, че го е грижа, който няма да те кара да се съмняваш за всичко или ще те обърква, трябва да бъдеш с човек, който те вижда като „приоритет“. Не заслужаваш да „говориш“ с някого. Не заслужаваш да си „нещо“ с някого. НЕ! Заслужаваш толкова чиста любов, че дори и най-бялата роза да не може да се може да се сравни с чистотата на чувствата ви един към друг. Заслужаваш да си уверена, че си повече от „нещо“ или някой, с когото да се вижда, когато му е удобно.

Заслужаваш да бъдеш „преследвана“ от истински мъж!

Да бъдеш необвързана понякога може да е трудно, но да харесваш някого, който не се интересува или не показва симпатиите си към теб, е още по-болезнено. Всичко е въпрос на време. И в това време, докато го чакаш, обичай себе си силно, така че само един истински мъж да бъде достатъчно смел да те преследва.

Задължително влизай във всяка нова ситуация с отворено сърце и чисто съзнание. Не позволявай на сърцето си сляпо да следва някого, докато не разбереш, че този мъж наистина се интересува от теб.