1. Наблюдава ви, докато вие не гледате

Усещате, че ви гледа, но всеки път, в кото се опитате да уловите погледа му, той бързо го отмества. Опитвате се и вие да го гледате, предизвиквате го да срещне погледа ви, но той внимава в тези моменти и се преструва, че е зает с нещо. Когато отместите вниманието си на друга страна, ето го отново – вторачил поглед във вас.

2. Иска да седи до вас в група от хора.

Бързо заема мястото до вас и след известно време започва неангажиращ разговор с вас. Дори се смее на глупавите ви шеги. Задава ви много въпроси, когато изглежда, че разговорът стига до задънена улица.

3. Кани ви да излизате.

Един ден просто ви заговаря и ви кани да излезете заедно някой път. Забелязвате, че нервно пристъпва от един крак на друг, докато чака отговора ви. Щом приемете поканата, забелязвате как тревогата изчезва от лицето му и на нейно място застава широка усмивка.

4. Знае какви са интересите ви.

Следва ви във всички социални мрежи, затова не е изненада, че знае кой е любимият ви сериал, коя е любимата ви храна и къде обичате да ходите. Понякога се преструва, че харесва същите неща, за да има за какво да разговаряте. Сериозно заинтригуван е от нещата, които харесвате и тези, които не понасяте.

5. Слуша ви внимателно, докато говорите.

Той слуша внимателно всяка дума, която изричате. Гледа ви в очите, докато говорите. Кима, когато е съгласен и иска пояснение по темите, които не разбира. Никога не докосва телефона си, когато е с вас, а това е ясен знак, че иска да сте повече от приятели.

6. Различен е, когато е с вас.

Забелязвате, че се отнася с вас, сякаш сте най-специалният човек за него. Внимава как се държи във ваше присъствие. Уверява се, че изглежда добре, ухае добре и казва правилните думи. И забелязвате, че се опитва да ви впечатли, защото е различен, когато е с други хора.

7. Изчервява се, когато го докоснете.

Той става нервен, когато неволно докоснете пръстите му. Забелязвате, че се изчервява, когато го потупате по гърба. Усещате как тялото му се напряга, когато облегнете глава на раменете му. И определено усещате, че му харесва, когато си играете с косата му, дори и да не признава. 

8. Закача се с вас понякога.

Когато ви стане комфортно един с друг, усещате как той ви подхвърля флиртаджийски шегички. Гъделичка ви случайно. Тупа ви по гърба и се прави, че не е той. Имитира тона ви и начина, по който говорите понякога. Но бързо се извинява, ако случайно прекали.

9. Обсипва ви с комплименти.

Дори и в дните, в които сте облечени съвсем обикновено, той ви прави комплименти. Винаги е впечатлен от уменията ви. Хвали вашия интелект. И продължава да повтаря колко добре изглеждате, когато не се чувствате уверени в себе си. 

10. Прави ви подаръци.

Един мъж никога няма да ви подари нещо ценно, ако няма интерес към вас. Представителите на силния пол не дават пари за хора, които не са специални за тях. Когато ви поднесе подарък – случаен или специален, знайте че вие означавате нещо за него. 

11. Запознава ви с приятелите си.

Иска да се срещнете с приятелите му. Представя ви с изпъчени гърди и широка усмивка, сякаш е горд да ви има в живота ви. Не иска да ви в пази тайна от никого. Вместо това се уверява, че познавате останалите хора, за които го е грижа.

12. Показва интерес към семейството ви.

От време на време ви пита за родителите ви. Интересува се дали имат изисквания към мъжете, с които излизате. За него е важно колко ги цените, колко ви е грижа за тях и колко ги обичате. Мъж, който ви казва, че иска да се запознае с приятелите ви, е мъж, който има интерес да се задържи в живота ви за дълъг период от време. 

13. Уверява се, че сте се прибрали в безопасност.

Откарва ви у дома, дори и да е уморен, дори и да не сте го молили, дори и да живеете далеч. Прави го, защото иска да ви защити. Иска да се увери, че сте в безопасност през цялото време. Дори изчаква, докато види, че сте се прибрали. 

14. Пише ви сутрин.

Обича да ви изпраща съобщение рано сутрин, защото мисли за вас. Иска да ви покаже, че сте едно от малкото неща, за които се сеща, щом отвори очи. Дори едно простичко „здравей“ всяка сутрин е голям индикатор, че има интерес към вас. 

15. Звъни ви, когато имате проблем.

Винаги е готов да ви помогне, когато нещо нередно се случи в живота ви. Иска да е първият човек, на когото разчитате, когато изпаднете в беда. Звъни ви, когато сте тъжна или неспокойна и не затваря, докато не се увери, че сте наред. Проблемът ви се превръща и в негов проблем, защото го е грижа за вас. 

16. Вие сте негов приоритет.

Никога не сте втория му избор. Никога не сте „може би“ за него. Вие сте човек, за когото той винаги намира време. Вие сте причината той да разчисти графика си. Вие сте единственият човек, с когото той иска да прекарва по-голямата част от времето си. 

17. Държи се като джентълмен.

Не ви пуска да слезете от колата му, докато не ви отвори вратата. Предлага да носи чантите ви, когато са тежки. Дърпва стола, за да седнете, когато сте на рестерант. Плаща сметката, когато сте заедно. Той е джентълмен, защото иска да ви покаже, че хора като него все още съществуват.

18. Откровен е с вас.

Разказва ви открито за миналото си и не се опитва да прикрие лошите си постъпки, защото иска да го познавате истински. Иска да ви покаже, че е човек, на когото можете да имате доверие. Казва ви, когато нещо ви тревожи и отговаря честно и откровено на всичките ви въпроси. 

19. Споделя плановете си за бъдещето с вас.

Мъжете рядко говорят за бъдещето си с когото и да било. И ако той започне да ви споделя плановете си, това означава, че сте специална за него. Той е готов да бъде раним и да разкрие целите си пред вас. Това е интимен и свещен акт и той ви дава възможността да опознаете човека, който ще бъде един ден. 

20. Уважава ви.

Той уважава мнението ви, дори и да е различно от неговото. Той оценява задръжките ви и не ви кара да правите неща, които не са комфортни за вас. Не използва слабостите ви в своя полза. Той разбира, когато сте заета и няма как да споделите от времето си с него. И високо оценява факта, че сте човешко същество и също се нуждаете от пространство понякога.