Кели Ан Гарнет е сертифициран лайф коуч, която разбира дълбокото желание и копнежа за намирането на сродна душа и преподава на своите ученици какво е необходимо, за да останат верни към себе си, докато пътуват един към друг. Ето какво казва тя:

"Спрете да губите време, момичета.

Когато става въпрос за връзки, много хора предпочитат да бъдат с някого (с когото и да е!), отколкото да са сами. Повечето жени желаят да изградят сериозна връзка и виждат „потенциал“ в човека до себе си, какъвто не винаги има. Проблемът е следният: ако любимият ви не може да види собствения си потенциал, никога няма да го притежава. Ако наистина искате да срещнете сродната си душа, трябва да спрете да излизате с грешните мъже. По пътя ви ще има знаци, които ще ви показват, че той не в вашият „единствен“. Сродната душа не е този, за когото трябва да се промените. Той няма да ви кара да му се доказвате, защото ще знае, че го притежавате. Освободете място в живота си за истинската си сродна душа. Ето няколко знака, които да ви подскажат, че той определено не е „единственият“ за вас.

Прекалено много намръщени лица

Страхотен е епизодът на „Сексът и градът“, в който Кари и Бъргър са на почивка. Саманта ѝ казва, че най-добрият тест за добра връзка е дали любимият ѝ я кара да се чувства тъжна или да се усмихва. Една от клиентките ми, Робин, по време на последната си сериозна връзка, реши да отбелязва в календара си всеки ден щастлива или намръщена емотикона. Ако прекараното време с тогавашния ѝ приятел Джон я е направило щастлива, поставя щастливо личице, ако обаче я кара да бъде тъжна - намръщено. Когато накрая на месеца погледна всички знаци, тя видя, че има повече намръщени отколкото усмихнати и вече знаеше, че е време да се откаже от тази връзка.

Той ви подлудява

Не твърдим, че жените не могат да бъдат емоционално нестабилни особено когато са сами. Но когато сладката ми клиентка Джесика се срещаше с Робърт, изведнъж се оказа, че прави всякакви абсурдни неща, които никога не би направила като например да плаче всеки път, когато той не е в апартамента ѝ. Когато разговаряхме за случващото се, тя осъзна, че Робърт не е посветен изцяло на връзката им. Той все още не беше разведен и беше емоционално недостъпен за нея. Тази несигурност буквално подлудяваше Джесика. Тя осъзна, че ако той не се посвети изцяло на връзката им, тя е към своя край.

Той иска връзката ви да се развива бързо

Когато в началото връзката започне бурно и сериозно, вашият любим може да поиска да премине на фазата „меден месец“. Естественото развитие на отношенията ви не трябва да се развива със скоростта на светлината! Разбира се, началният етап на новата връзка е забавен и вълнуващ, но прекаленото бързане обикновено води до срив и край на отношенията. Това „състезание“ се печели бавно и постепенно, затова се чувствайте свободни да „помогнете“ за запазване на темпото, когато в живота ви се появи нов човек.

„Чувам те, но…“

Ако сте обвързана, но човекът до вас не ви слуша или не се интересува от нуждите ви, е време да сложите край на тези взаимотношения. Когато Ракел и Луис започнаха да излизат, тя продължи да му казва, че от време на време не е готова да спи с него. Първо, тя искаше те да се съсредоточат върху задълбочаването на отношенията им и второ - те да бъдат специални. Луиз отиде в апартамента ѝ след като прекара нощта с приятелите си и тя му се отдаде. След това беше много ядосана, че той не я уважава достатъчно, но беше още по-ядосана на себе си, защото не е била готова. Когато работихме над отношенията им, тя разбра, че това недостатъчно неуважение го има и в други области от живота му и осъзна, че той не е сродната ѝ душа.

Той винаги е номер 1

Ако човекът, с когото излизате, очаква да му се посветите изцяло, той определено не е сродната ви душа! Джулия се срещаше с Роб в продължение на 3 месеца, когато той изведнъж започна да се държи много собственически с нея. Просто не искаше тя да прекарва времето си без него. Ако искаше да излезе с приятелките си, той трябваше да дойде, ако трябваше да излезе по задачи, го взимаше с нея. Същото се случваше с децата - той ѝ казваше, че не може да вижда децата си, ако не беше в „нейния“ ден, така че, ако дъщеря ѝ имаше футболна игра в непланиран ден, не ѝ беше позволено да отиде, защото нямаше да прекара времето си с Роб. Аз, разбира се, ѝ помогнах да разбере колко несигурен е всъщност Роб и въпреки че наистина беше привързана към него, тя осъзна, че не иска животът ѝ да е толкова контролиран.

Вие винаги сте номер 1 в очите му

Ако излизате с някой, който ви поставя на пиедестал, внимавайте! Може да паднете и наистина да се нараните! Когато любимият ви ви позволява да доминирате постоянно, той не е вашата сродна душа. Една от целите на една връзката е партньорът ни да ни предизвиква да бъдем най-добрата версия на себе си. Ако той е готов да направи каквото искате и да каже каквото искате да чуете, това определено не е вашата връзка. Да, всички искаме да бъдем обожавани и третирани като кралици, но и вие трябва виждате любимия си като крал, а не да го оставяте на заден план.

Той "запазва" много за себе си

Ако партньорът ви взема решения или избягва да ви казва нещо, защото се притеснява как ще реагирате, той не ви дава право на глас. Често правим избори, базирани на минали преживявания. Но не е честно да се предполага, че ще реагирате на нещо по същия начин, по който лудата му бивша е реагирала. Спомням си, че веднъж Джош реши да не казва на Мона, че е излизал с приятелка от колежа, защото тя ще се ядоса. Мона дори не се интересуваше от това, че Джош има приятелки жени, докато той говори открито за тях. Ако не ѝ кажеше, той приемаше това все едно я беше излъгал, а това определено породи напрежение в отношенията им. Тъй като това беше типичното поведение на Джош, в крайна сметка Мона прекрати отношенията им.

Шерлок Холмс е в къщата

Ако смятате, че трябва да играете ролята на детектив, тогава нещо не е наред във взаимоотношенията ви. Или имате проблеми с ревността, над които трябва да поработите, или партньорът ви върши скрити неща. Ако чувствате, че не можете да се доверите на приятеля си, тогава няма смисъл да продължавате връзката си.

Той не осъзнава колко сте ценна

Ако приятелят ви не ви цени, то той не е „единственият“. Обикновено съществуват 2 причини за това - или той не оценява себе си, следователно и вас, или вие не цените себе си, а оттам и той не може да го направи... Ако той не оценява себе си, тогава не си губите времето с него. Не е ваша работа да му помагате да разбере това или да го променяте. Ако вие не осъзнавате собствената си стойност, то той определено няма да го направи. Хората, които са най-близо до вас, приятелите и семейството ви, обикновено са тези, които най-много ви подкрепят. Приемете цялата им любов и подкрепа и започнете да им вярвате, когато ви казват колко сте страхотни. 

Не сте себе си

Ако по време на връзката ви, чувствате, че не можете да бъдете себе си, тогава не сте със сродната си душа! Толкова много жени са склонни да се разделят с част от себе си, когато са в една връзка. Шели обичаше да ходи на йога и го правеше всяка сутрин. Харесваше ѝ да се чувства заредена преди да отиде на работа. Когато започна да излиза със Стивън, започна да прескача уроците си, за да може да остане в леглото с него и да се наслаждават един на друг. Често му правеше закуска, защото искаше да му покаже колко много я е грижа за него. Когато обаче започна да се стресира по време на работа, искаше да се върне към ежедневната си йога тренировка, от което Стивън ставаше много разстроен, защото беше свикнал да прекарва повече време с нея. Не само, че се беше разделила с част от себе си, за да му хареса, но започна да се чувства пренебрегната. Раздялата дойде след няколко седмици... Но и за двамата беше по-добре така!

Понякога просто знаете

Не ви ли се е случвало да излизате с някой, който наистина ви харесва, но просто да не се чувствате по правилния начин? Е, това определено е достатъчно красноречиво доказателство, че най-вероятно този човек не е вашата сродна душа. Дори и да се чувствате въодушевени, когато се виждате, не търсете оправдание да продължите да се виждате, ако има нещо, което усещате, че не е както трябва. Вероятно нещо вътре във вас ви подсказва, че той не е „единственият“. Доверете се на интуицията си, тя никога няма да ви подведе!