1. Смеете се заедно.

Няма значение колко са "глупави" нещата, на които се смеете. Няма значение и дали можете да се сетите за какво се смяхте за последно. Важното е, че се чувствате освободено един с друг, за да се смеете - един на друг, на самите себе си или на нещата около себе си.

2. Имате общи цели.

Вярвате в едни и същи неща. Искате едни и същи неща. Борите се за едни и същи неща. Защото, не забравяй думите на Екзюпери: "Да се обичате не значи да се гледате един друг, а да гледате в една посока". 

3. Вярвате един в друг.

Доверието се печели трудно. А още по-трудно е да се запази. Но не и за вас. Вие просто вярвате - в другия и в себе си. Това ви кара да се чувствате спокойни, сигурни, защитени. Кара ви да се чувствате на правилното място. С правилния човек. 

4. Чувствате се себе си.

Не носите маски, не се налага да се правите на такива, каквито не сте. Освободени сте, истински сте, себе си сте. А това е едно от най-важните условия (и най-важните следствия) за пълноценната връзка.   

5. Окуражавате се един друг.

Подкрепяте се един друг, подкрепяте инициативите си, подкрепяте мечтите си. Всеки от вас е вятърът в платната на другия. Намирате опора и сила в любовта си, вдъхновявате се взаимно, зареждате се.

6. Приятно ви е да разговаряте... и да мълчите.

Можете да говорите за всичко с часове... Можете и да мълчите. И се чувствате еднакво комфортно и в двете ситуации. Комфортно ви е просто да усещате другия до себе си. Да споделяте мислите си с него. Или тишината с него. Замисляли ли сте се защо? Просто защото се чувствате комфортно с него...

7. Съобразявате се един с друг.

Когато взимате дадено решение, винаги мислите и за гледната точка на другия. Допитвате се до другия. Съобразявате се и с другия. Това е, защото уважавате и зачитате другия... Това е, защото обичате другия... Същото прави и той за вас. Защото уважава, зачита и обича именно вас.

Не е нужно повече за една прекрасна връзка, не мислите ли?