За всеки Рак най-важният планетарен транзит е позицията на Луната, защото тя е вашият управител и диктува „времето в къщата“. Вие също винаги сте под влиянието на онези планети, които преминават през вашия знак, тъй като те придават на поведението и характера ви собствени характеристики. През следващия месец до 12 юли Венера ще транзитира в Рак – това ще засили вашата привлекателност и сексуалност, ще бъдете буквално като магнит! Това определено ще ви вдъхнови да промените имиджа си - Новолунието на 4 юли може да ви вдъхнови да промените визията, цвета на косата или стила си. Бъдете смели и не се притеснявайте, защото Венера буквално ще ви помогне да разцъфтите! Вероятно ще искате да изглеждате по-женствени, като носите по-често бели рокли, разпуснати коси и дори обувки на ток. Венера в Рак има „котешка“ грация, която винаги ви позволява да привличате нови връзки.

В хороскопа на Рака за юли 2024 г. се усеща смелост и целеустременост. Нещата ще потръгнат, ще се появят свободни пари, които могат да бъдат вложени в печеливш проект. Изглежда, че съдбата е решила да възнагради за положените усилия, необходимо е да се възползвате от момента. Тъй като желанието да се грижите за другите е изразено през месеца на Рака, с цената на невероятни усилия, Ракът ще може да възстанови хармонията в семейството. В същото време желанието за даряване не е достатъчно, предстои сериозна работа по отношение на взаимоотношенията. Очакват се приятни промени в личния живот на самотния Рак. Гръмотевичното пълнолуние през юли открива големи възможности за нови запознанства. Трябва често да посещавате места за развлечения, чиято атмосфера допринася за сближаването.

Първите дни на юли ще бъдат изпълнени с амбициозни цели и наполеонови планове. Нека в началото пътят не е гладък, борбеният дух ще ви помогне да преодолеете всички препятствия. Хороскопът на Рака съветва да не се отклонявате от планираното, въпреки обстоятелствата. Ако нещата се проточват, целта се отдалечава все повече и повече, трябва да помислите за повишаване на квалификацията си. За чувствителния Рак всяка критика е разрушителна, тя допринася за намаляване на самочувствието. Тъй като Венера в Рак се характеризира с повишена уязвимост, депресията може да се появи изневиделица. Дори една безобидна забележка моментално ще разяде самочувствието ви. За да предотвратите това, можете да блокирате негативната енергия чрез медитация.

В средата на месеца финансовото положение ще се влоши донякъде. Неприятна ситуация може да се случи, когато се нуждаете от пари за лечение или закупуване на оборудване. Според общия хороскоп на Рака през юли 2024 г. съществува риск да попаднете на измамници; не можете да откликнете на първото попаднало ви предложение. Преди да платите за услугата, трябва да се уверите, че продавачът е честен. Благодарение на Меркурий в Лъв животът придобива ново звучене, сякаш се откроява по-лесен и опростен път. Нерешителният Рак разперва криле и се изявява като успешен човек. Това е добро време за презентации, промоции в социалните мрежи, тъй като невъзмутимото поведение ще помогне да получите признание от клиенти и колеги. Важен ден за вас ще бъде 11 юли – това е датата на водния тригон между Сатурн и Слънцето, който може да ви донесе общуване с дълбок и мъдър човек. Луната в този ден ще бъде в сектора на роднините - вероятно ще имате пътуване или среща, или може би активна кореспонденция с някой човек.

Подобно на всички нас, Раците няма да избегнат съвпада на Марс и Уран в Телец от 14 до 17 юли. През този период може да отидете на пътуване или да имате пробив в социалните мрежи. Например, ако имате онлайн проект, очаквайте успех!
Също така на тези дати е вероятно важно запознанство, което ще се превърне в ключ към прекрасно и пълноценно приятелство. Чрез друг човек можете да откриете амбициите си. Това е случаят, когато дълбокият и откровен диалог ще изясни нещо в плановете ви за бъдещето.

Нека отбележа, че обръщането на Сатурн и Нептун в ретро фазата в знака Риби ще бъде много забележимо за вас. Сякаш цял месец ще мислите за естеството на съществуването, може би ще бъдете привлечени да отидете в храм или някое свято място. За онези Раци, които отдавна мечтаят да получат второ образование, сега е моментът да го направят - всъщност можете да намерите университет, който се намира в чужбина или онлайн, но с отлична програма за обучение.
Приливът на ентусиазъм ще направи края на юли ярък и наситен със събития. Накрая животът ще се обърне към светлата страна и ще ви даде възможност да разширите хоризонтите си. Хороскопът за юли за Рак предсказва благополучие в кариерата. Ще бъде избрана компания от съмишленици, ще започнат да постъпват солидни пари, в резултат на което ще бъдат стартирани няколко проекта едновременно. Позицията на Марс в Близнаци ви позволява да се надявате на най-доброто, когато се случват приятни инциденти. Депресираните Раци ще повярват в късмета и ще видят светлина в края на тунела. Със сигурност ще има изход от трудна ситуация, освен това това е повод да проверите силите си и да придобиете нов опит. Дори неразположението се понася по-лесно, ако останете оптимисти.

Пълнолунието на 21 юли се появява във вашия дом на взаимоотношенията, за втори път това лято. Сякаш имате втори шанс да разберете какво се случва между вас и партньора ви и да вземете решение. За много Раци това ще бъде съдбоносен момент – в картата ви ще се формира аспектът на Големия кръст. Те обикновено ни отвеждат на кръстопът - нещо, което никога няма да се случи в живота ви преди.