През юли управителят на зодия Овен ще премине през Телец, което означава, че сферата на финансите ще бъде особено активна в живота ви. Обикновено Марс (планетата на Овен) в Телец става по-бавен, но по-упорит - вероятно ще искате да обърнете повече внимание на приходите, храненето и дори собственото си самочувствие. Факт е, че диспозиторът на възела на бъдещата карма сега е в Овен, така че каквото и да правите, сякаш всичко се оказва точно както е предвидено от Вселената. Въпреки натоварения работен график, никой не отменя домашните задължения. Случаите, които постоянно са били отлагани, ще трябва да се решат в спешен порядък. Вътрешната липса на събрание може да попречи на изпълнението на плана; под влиянието на Слънцето в Рак настроението на Овните постоянно се променя. Важно е да държите под контрол емоциите си и внимателно да анализирате действията си. В този случай изненадите са изключени. В личния живот ситуацията ще остане стабилна, въпреки че Гръмотевичното пълнолуние през юли благоприятства любовните лудории. Една кратка афера няма да остави забележима следа в душата на самотния Овен, чиито мисли са твърде далеч от романтиката.
Първите дни на юли обещават да бъдат печеливши. Ще се окаже, че се измъквате от надпреварата за пари, което ще се отрази положително на качеството на живота ви. Хороскопът съветва да се съсредоточите върху развитието на нови направления. С необходимото усърдие стартиращите предприятия ще се изстрелят и ще донесат свръхпечалби. Разбира се, успехът е невъзможен без известен риск, трябва да сте готови на всичко. Под влиянието на Венера в Рак хората изпитват широк спектър от емоции: от необуздана радост до пълно отчаяние. Импулсивният Овен ще бъде склонен към промени в настроението, така че е невъзможно да се предвиди реакцията. За да избегнете конфликти, си струва да се придържате към неутралитет, особено по служебни въпроси. Колегите сами ще разберат кой е прав и кой не.
От 1 юли Черната луна ще премине през вашия партньорски сектор - можете да влезете в ярка, но донякъде забранена романтика. Или съществуващият ви партньор може да се прояви по нетрадиционен начин и това се отнася не само за романтичните връзки, но и за бизнес - внимавайте през целия месец на документите, които подписвате. Новолунието на 5 юли ще премине в знака Рак, който във вашия случай отговаря за местожителството ви - може да имате новини по отношение на жилищата, например ще се появи купувач на апартамент или вие самите ще мислите за актуализиране на мястото ви на пребиваване. Често Новолунието носи нов цикъл, засаждане на зърно и като се има предвид, че в този момент във вашата карта ще се формира тау квадрат (аспект на напрежението), все едно с решаването на жилищния въпрос ще се лишите от голямо главоболие.
В същия момент Венера ще бъде във вашия сектор на недвижимите имоти – вашият партньор може да се нанесе при вас или да обмисляте съвместни планове за покупка или продажба на къща.
Изпитанията в средата на месеца ще ви заобиколят, можете да се отпуснете. Напоследък ви се налага да работите усилено, да гоните резултати, а това е доста уморително. Според общия хороскоп за Овен през юли 2024 г. няма да ви се налага да се притеснявате и да се оглеждате за другите. Препятствията ще изчезнат от само себе си, в живота ще навлязат нови хора, а с тях и благополучие и късмет. Тъй като позицията на Меркурий в Лъв увеличава желанието за себеизразяване, емоционалните Овни ще бъдат във властта на вдъхновението. Благодарение на това ще бъде възможно да напреднете в непозната област и дори да достигнете определени висоти. Блестящите идеи ще започнат да се раждат една след друга, предстоят интересни задачи и проекти, като основно те ще са свързани с творчеството.
Важно събитие за вас ще бъдат датите от 14 до 17 юли – Марс се свързва с Уран, и то във вашия финансов сектор. Може да имате внезапен доход, благодарение на приятели или някакъв вид общност. Ако имате онлайн проект или работите в областта на комуникациите, изчакайте - може да имате сериозен клиент. За много Овни периодът от 14 до 17 юли може да бъде момент на шок – животът може буквално да се преобърне на 180 градуса, защото Уран винаги носи прилив, нещо неочаквано и трудно предвидимо. Това може да е внезапно повишаване на самочувствието и признанието или просто ще получите голям подарък от екипа (електронна джаджа и др.).
До края на юли животът най-накрая ще се подобри, в душата ще се настани мир. Вероятно тези скорошни запознанства са донесли нови възможности, а може би съдбата е решила да се отдаде на подаръци. Според хороскопа за юли за Овен всички желания са осъществими. Мечтата за селска къща може да се сбъдне, ако внимателно проучите офертите на пазара на недвижими имоти. В трудни моменти на помощ ще дойде Марс в Близнаци, при който животът се възприема като игра. Незнайно защо, Овенът ще превърне скучната рутина в почивка, придавайки й привлекателен вид. Скучните тренировки могат да бъдат заменени със зумба: танцовият фитнес е чудесен начин за изхвърляне на стреса, а подобни натоварвания са много полезни за фигурата.
Но Пълнолунието на 21 юли ще бъде второто в знака Козирог – аномалията се дължи на това, че сякаш ви се дава втори шанс да видите целта си в живота и да вземете важно решение по отношение на работата. Ще отбележа, че в същия ден във вашата карта ще се появи аспектът на Големия кръст - сякаш ще се окажете изправени пред най-съдбоносните решения, действайте решително! През този ден Марс ще премине в знака Близнаци, така че може да отидете на бизнес пътуване или да имате важно телефонно обаждане от приятел или група важни за вас хора. Между другото, Марс ще бъде в тригон към Плутон - комуникацията с мъже, особено надарени с власт, ще бъде успешна.