Всяка от нас помни сладката Шер от филма "Баровки", на чиито гардероб явно завиждахме. Днес, актрисата изиграла паметната роля, навършва 40 години. От "Баровки" насам са изминали цели 20 години, но като че ли времето е спряло за Алиша.

В последните години актрисата стана известна като отявлена веганка и дори издаде книга по темата - The Kind Diet.

Тя поддържа и платформа, в която споделя своите тайни затова как да живеем в синхрон с природата, да се поддържаме красиви, благодарение на екологично чисти похвати, да се чувстваме здрави и спокойни. Сайтът е продължение на книгата й "The Kind Diet" и чрез него Алиша цели не просто да информира, но и да помага на своите почитатели и читатели.

"Целта ми е да споделя всичко, което съм научила по време на пътуването си и искам всички вие също да споделяте своя опит с мен. Нека се вдъхновяваме взаимно и да си помагаме един на друг, за да живеем най-здравословния и най-благосклонен живот за всички нас!" - разкрива тя.

Алиша има и син, който носи името Беър и се роди през май 2011 г.  Актрисата многократно е била критикувана за своите родителски решения като това да храни детето си само с растителни продукти, да дъвче храната му преди да му я даде и да приема собствената си плацента под формата на хапче веднага след раждането. Въпреки многото нападки, Алиша е уверена в своите решения и има в подкрепа редица аргументи: "Сигурна съм в изборите, които правя, защото съм много добре информирана и се доверявам на инстинктите си, а когато имам нужда, се обръщам към хора, които ме вдъхновяват. Останалото за мен е информационен шум!".