В свят, пълен с продукти против стареене и боя за коса, Анди Макдауъл избира да прегърне естествената си красота и да предефинира стареенето. В интервю за списание Fresh Air актрисата, която вече е на 63, си спомня, че след като навършва 40 години хората започват да я питат как се чувства, знаейки че "възрастта вече не й позволява да работи в Холивуд".

"Чух най-лудите неща, когато навърших 40", споделя Макдауъл. Актрисата си спомня, че веднъж журналист я попитал какво е чувството да остарееш и да загубиш красотата си. "Просто не можех да повярвам", казва тя. "Казах му, че наистина не се чувствам сякаш губя красотата си, просто е различен вид красота."

"Ние се развиваме и остаряваме и това е част от процеса", продължава тя, добавяйки, че обикновено не задаваме на мъжете тези въпроси за стареенето. "И остаряването не означава да загубиш красотата си."

Макдауъл казва, че за нея е важно да показва на по-възрастните жени, че имат място в козметичната индустрия и че могат да изглеждат и да се чувстват уверени, независимо на каква възраст са.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Andie Macdowell (@andiemacdowell)

"Косата ми започна да посивява по време на COVID, а дъщерите ми живяха в съседство до мен... така че те ме виждаха през цялото време и ми казваха: "Изглеждаш страхотно и трябва да запазиш това", споделя актрисата. Така Анди се "влюбила" в новата си визия и решила да я запази.

"Трябва да кажа, че никога не съм се чувствала по-красива. Не казвам, че всеки трябва да отиде да направи това... но това ми отива", споделя тя. Макдауъл казва, че е обмисляла пластична хирургия и веднъж дори е опитала ботокс, но оттогава отказва да си прави процедури и се наслаждава на естествената си красота.

За остаряването тя споделя:

"Това е пътуване, при което не можете да се върнете назад във времето. Не искам да се преструвам на това, което не съм и никога не съм се срамувала от възрастта си. Искам да бъда положителна относно това къде съм във всеки етап от живота си. Харесва ми, че хората се чувстват комфортно, когато остарявам. Мисля, че това е важно послание за всички нас, че остаряваме и сме красиви."