Сара Джесика Паркър определено не е единствената звезда от "Сексът и градът", която се дразни от факта, че фокусът върху продължението "И просто така..." пада не върху героите и сюжета, а изцяло върху външния вид на актьорския състав.

Поводът още една от главните актриси, Кристин Дейвис, да изкаже искреното си възмущение, бяха поредицата от слухове, които се появиха за външния й вид и по-точно за пластичните интервенции и филъри, на които се е подложила 56-годишната звезда. Всички те накараха феновете по света да я определят като "неузнаваема".

Кристин Дейвис изрази разочарованието си в интервю за The Sunday Times, като каза, че вниманието, отделено на самата нея и възрастта на нейните колеги, я е накарало да се "ядоса много".

"Всеки иска да коментира, да изрази мнениее, да каже за или против това или онова е, без значение дали ще е косата, или лицето... Нивото на интензивност на всичко това е просто шокиращо", сподели актриса. 

„Чувствам се ужасно ядосана и не искам да се чувствам така през цялото време, така че наистина се опитвам да избягвам всички коментари", добави тя относно критиката за промените в тялото, които са настъпили през годините, в които не виждахме приятелките на екран.

Дейвис, която заедно с Паркър и Синтия Никсън участва в сериала от самото му начало до 2004 г. каза, че винаги е имало контрол върху визията на дамския актьорски състав и това е било напълно достатъчно. „Всички те искаха да пишат ежеседмични статии за това колко "крушовидно" е тялото ми, което не смятах за комплимент по това време. Да, това щеше да ме стресира доста, защото не можех да го избегна, та това бях самата аз. Но знаете ли, ще бъда напълно отгровена - по дяволите, хора, елате и бъдете по-добри от мен, изгиграйте го по-добре, изглеждайте по-добре от мен! Това е проблемът на социалните медии, че не знаете какво правят тези хора. Ти не знаеш нищо за тях. Просто започваш да обиждаш, без въобще да се замислиш какво причиняваш на тези хора. Защото ние също като вас сме преди всичко хора. Това наистина е в състояние да ме извади извън кожата ми и да ме ядоса много!", сподели възмутено актрисата. 

Подобно на Дейвис, наскоро Паркър също обвини социалните медии за нарастването на критиките в свое интервю за Vogue: "Всеки има какво да каже. Чувството е сякаш хората никога не могат да бъдат удовлетворени от това къде сме, какви сме... Не се наслаждават на това, което избираме да бъдем, без значение дали ще остареем естествено и няма да изглеждаме толкова перфектно, или пък ще решим да заложим на пастичната хирургия, за да се почувстваме по-добре. Винаги ще има недоволно. Аз знам как изглеждам и нямам избор. Това съм аз! Какво да направя? Да спра да остарявам? Да изчезна?"