Топлото време предразполага да ядем малко по-лека и диетична храна. Именно по този повод ви предлагаме изключително лесна рецепта за сьомга, с която ще блеснете пред близките си.

Необходими продукти:

  • 1/2 чаша масло от рапица
  • 1 глава среден лук, ситно нарязан
  • 1 чаена лъжичка настъргана кора от лайм
  • 2 супени лъжици сок от лайм
  • 1 скилидка чесън, смляна
  • 2 филета от сьомга (около 500 гр. всяко)

Начин на приготвяне:

  • Загрейте тигана на средна температура.
  • В купа смесете олиото, лука, кората и сока от лайм и чесъна.
  • Поставете филето от сьомга с кожата надолу в тигана.
  • Запечете го за 15-20 минути. Месото трябва да бъде крехко.
  • 5 минути преди да дръпнете тигана намажете рибата със забъркана вече смес.
  • Декорирайте в красива чиния и сте готови за сервиране.