Родените под знака на Овен сякаш са създадени за летни приключения, защото те са непринудени и отворени за всичко ново, жадни за промяна. Често биват отегчени от продължителните връзки, затова е достатъчно мъжът да им предложи нещо ново, за да му обърнат внимание.

Овните не се отличават с постоянство и в ежедневния си живот, така че по време на отпуска се чувстват в свои води и сменят мъжете като носни кърпички. Овните нямат нужда от уроци по флирт. Все пак нека се опитат да не прекаляват с бройката на ухажорите, за да не се превърне отпуската им в сложна за организиране поредица от срещи. Не държат да видят всички забележителности.

Обичат да се впускат с рогата напред в авантюристични и необикновени ситуации, така че мързеливата почивка на плажа едва ли ще им достави необходимата "овенска" доза адреналин. Астролозите препоръчват фото сафари в Африка, скално катерене или круиз по някоя екзотична река. Идеалните дестинации за последните две приключения са Непал и Виетнам, но ако не могат да си ги позволят, един поход в родните "високи сини планини" или "по Дунава" също ще свърши чудесна работа.