Намирането на любов, по-конкретно на човек, с когото можеш да си се представиш в дългосрочен план, може да бъде изключително трудна задача. Срещите не са лесни, а след това, дори ако намериш някого, с когото да се свържеш, може да забележиш различия с течение на времето, които биха могли да доведат до раздялата ви. Целият този емоционален стрес може да окаже влияние. Може ли само влагането на усилия към тези, с които сме съвместими, според астрологията, да ни помогне да различим доброто от лошото и да увеличим шансовете си за успех?

Ето какво трябва да знаеш за твоята зодия, за да намериш партньор:

Как работи астрологията?

"Лунният ти знак показва емоционалните ти нужди, Марс показва страстта и сексуалността, Меркурий как общуваш, а Юпитер как се развиваш. Като се вземат предвид всички тези неща, (включително разположението на домовете и аспектите) могат да бъдат анализирани с друга карта, за да намерим правилната връзка и да я задълбочим и поддържаме“, твърди специалисти.

Кои зодии са най-съвместими?

Слънчевият ти знак може да даде известна представа дали двамата сте съвместими. Вземането на Луната под внимание може да доведе до някои противоречия в съвместимостта, тъй като може да се свържеш добре с някой на това по-дълбоко ниво.

„Слънчевият знак е твоята основна личност, егото ти и върху какво се съсредоточаваш, докато лунният знак описва вътрешния ти емоционален живот, дълбоките ти нужди и твоята скрита страна, която не показваш лесно на повечето хора. Като цяло огнените и въздушните знаци (Овен, Лъв и Стрелец; Везни, Водолей и Близнаци) се разбират добре, докато водните и земните зодии (Рак, Скорпион и Риби; Козирог, Телец и Дева) са втората група."

Другите комбинации са по-малко съвместими, но тази идея е противоречива. Цялата диаграма трябва да бъде взета под внимание, за да бъде наистина астрологията ефективна в любовта. "Овен с Луната на Телеца, например, може да се разбира добре с Дева, въпреки че техните слънчеви знаци не се считат за особено съвместими".

Eто как астрологията може да ти помогне да намериш любовта.

Може да се посочат съвместими и неподходящи един за друг хора

Ако знаеш общите черти и различия на базата на зодиакалния си знак или аспект на слънцето, ще получиш няколко съвета. Рибите обикновено обичат да мечтаят и са склонни да избягат, например. Това може да подлуди земния Телец или да бъде точния елемент, от който се нуждае, за да балансира живота си.

Ето още един пример. В зависимост от другите елементи в таблицата, Стрелецът може да преживее трудности с Телеца. Стрелецът се нуждае от свобода и приключения, докато Телецът иска сигурност, последователност и надеждност. Двойката ще трябва да се примири с контрастните си нужди.

И още: Партньор със силен Стрелец или Овен може да се сблъска с някой със силни Везни. Стрелецът или Овенът може да са доста дръзки, което е проблем с повишената сетивност за Везните и желанието им за дипломация. Те трябва да разберат недостатъците си, да правят компромиси и да бъдат разбиращи, което отнема работа.

По същия начин, ако един мъж е във Водолей, харесва дами, които са умни, спокойни и малко безпристрастни, което бележи характера на Водолея. Макар и умни, жените Скорпиони са доста емоционални и силни, така че може и да не са най-подходящите за него. Може само да изпрати две съобщения или въпрос защо е закъснял, а той може да я види като отмъстителка.

Как можеш да се справиш с общите проблеми

Астролозите могат да ти помогнат да видиш общи проблеми, които биха могли да възникнат въз основа на тенденциите и четенето на диаграмите и да предложат съвети за преодоляване на препятствията.

"Например, да кажем, че един мъж има Луна в Стрелец, а жената има Луна в Телец. Това може да създаде конфликт, защото той емоционално се нуждае от свобода и приключения, а тя от сигурност, последователност и надеждност“, поясняват специалисти.

Ето още един: "Да кажем, че Водолей и Везни се срещат от известно време. Водолеят цени свободата, а за Везните важен е бракът. Астрологът вероятно ще види как Везните искат по-дълбоко обвързване, а Водолеят се чувства удобно да дава". С тези знания двамата могат да видят себе си от по-широка перспектива, което ще да им помогне да съгласуват различията си и да избегнат конфликт.

Какви са моделите, които вероятно ще срещнеш

Зодиите имат определени навици и предпочитания, така че намирането на тези предпочитания в партньора е от ключово значение. Астролозите могат да ти помогнат да разбереш в кои зодии най-вероятно ще намериш тези черти. По подобен начин може да разбереш моделите, така че да работиш по настройването и промяната им или да намериш връзка, основана на тези нужди.

"Везните, например, имат склонност към несподелена любов. Ако осъзнаят това, улавят действията си и преценяват дали наистина искат връзка или са влюбени само в идеята да бъдат влюбени. С астрологичното знание идва и силата да промени модела,“ твърдят астролози.

Ето още един пример: Девата може да се оплаква хронично. Ако осъзнае, че прави това и защо, може да започне да го приема по-безусловно, което ще я направи по-толерантна към партньора ѝ.

Стрелците имат склонност да се лутат. Ако Стрелецът осъзнае, че има вродена нужда да открива и изследва, може да пътува по света със своя партньор, за да изпълни тази нужда, а не да търсят вълнуващи емоции с други жени.
Всичко е в намирането на подходящия тип човек, който да се впише в твоя начин на живот и цели. Използването на астрологията може да ти даде представа за теб и за партньора ти, за да проработи наистина връзката ви.