Вчера едно дете се роди по ужасяващ начин. След като е било изтръгнато от утробата на майка си и захвърлено в тревата вследствие на тежка катастрофа, то като по чудо оцеля.

Трагичният инцидент е станал в Бразилия. Жената, която била в напреднала бременност, била пътничка в камион, който прекарвал дървени летви. Шофьорът обаче загубил контрол над превозното средство и излязъл от пътя. Камионът се преобърнал, а жената излетяла от кабината, впоследствие била ударена и от дървените летви, които пренасял камиона.

Силата на сблъсъка буквално изтръгнала детето от утробата ѝ, което се търколило на метри от майка си.

Когато медиците дошли и открили бебето в тревата, били напълно шокирани. Бебето нямало сериозни наранявания, само драскотини. В момента е в болница.

Майка му е била бременна в 39-ата седмица и не е носила никакви документи в себе си. Полицията се опитва да открие самоличността ѝ, иначе момиченцето ще бъде оставено в сиропиталище. Шофьорът на камиона казал, че не е познавал жената, а само я качил, за да я закара.

Медиците, които са били на мястото, казват, че нямат представа как бебето е оцеляло, защото майката е била затисната от няколко летви. Тя нямало как да бъде спасена.

Болничният персонал е кръстил момиченцето Джована, а името означава „защитена от Бога“.