Наскоро една майка от Флорида публикува съкрушаваща на снимка на дъщеря си и баща си, след като разбира, че двамата скоро ще умрат.

На снимката се вижда как умиращият дядо плаче безутешно до болната си 5-годишна внучка. Дядото страда от амиотрофична латерална склероза - неврологично заболяване, характеризиращо се с прогресивна дегенерация на моторните неврони, а малката Брейлин има мозъчен тумор, който не може да бъде опериран и не се лекува.

Страшната диагноза ѝ е поставена на 6 декември, а майка ѝ Али Паркър иска да повиши информираността на обществото за страшната болест чрез своя пост:

Тези двамата са най-силните хора, които познавам. Всички биха се съгласили с мен. Дори си мислехме, че ще надживеят всички ни... не сме и предполагали, че моята малка и скъпоценна Брейлин ще си отиде първа.

Миналата година беше много тежка за нас, но нямам думи, с които да опиша колко тежка ще бъде тази. След няколко дни ще трябва да погреба прекрасното си малко момиченце. А след няколко месеца, може би дори седмици, ще трябва да погреба и баща си. Моите най-големи герои – мъртви, в една и съща година.

Как може да ни се случва такова нещо? Какво сме сторили, за да го заслужим? Защо двамата трябва да ни напуснат? Какво би трябвало да направим? Отказвам да повярвам, че зад случващото се има някаква причина. Просто светът е едно ужасно място.“

Засега Брейлин е още силна и продължава да се бори с болестта, а Али се надява кампанията ѝ да предизвика отзвук и един ден да се намери лечение за смъртоносната болест: „Моето момиченце, също като всяко дете с това заболяване, заслужава да живее“, казва Али.