Малки, сладки пухкави – всички мислим, че бебетата са сладки, но не особено умни. Всъщност бебешкият мозък расте със завидна бързина. Малките сладури са много по-умни и разбират много повече, отколкото мислим.

Ако някога ти се е случвало да гледа бебето си и да се чудиш “Какво ли си мисли сега?”, ние от Dama.bg ще дадем отговора.

Бебетата разбират, когато някой говори на чужд език

Всички знаем, че мозъкът на най-малките може да научи повече от един език. Оказва се, че те не само могат да научат повече от един език, но и разпознават веднага, когато някой говори на чужд език.

Проучвания сочат, че мозъците на бебета, които са израснали в семейства, в които се говорят два езика, са по-гъвкави и по-възприемчиви.

Бебетата разбират чуждите емоции

Дори и най-малките могат да разпознаят емоциите само по интонацията на гласа. Те долавят кога някой е сърдит, дружелюбен, мил или ядосан.

Бебетата разбират значението на някои думи

Мъниците на възраст между 6 и 9 месеца научават значението на някои думи, без дори да подозираме. Ето защо специалистите съветват постоянно да говорим на бебетата, защото по този начин те се научават да говорят по-бързо.

Бебетата ценят хубавата музика

Музиката и интелектът са пряко свързани. Доказано е, че музиката оказва благоприятно влияние върху възприятията и развитието на бебешкия мозък. Препоръчва се бебето да научи различните звуци само с помощта на музикален инструмент под формата на играчка.