Всяка дама мечтае за красиво тяло и безупречна кожа по време на сезона на късите панталонки и банските костюми. За жалост през последните години тази визия се постига все по-трудно. Некачествената храна, стресът, вредните слънчеви лъчи и заседналият начин на живот са само в минус. Те действат отрицателно не само на фигурата ни, но и на кожата на лицето ни, като най-често провокират преждевременно стареене и хиперпигментция.

Хиперпигментацията, по-известна като тъмни петна по кожата, се проявява заради липсата или прекомерното количество меланин в организма ни. Именно той определя дали ще сме с по-тъмна или по-бледа кожа.

Има обаче няколко лесни начина, благодарение на които можем да се справим с този проблем и да имаме красива кожа за идващото лято:

Слънцезащитни продукти и избягване на силните слънчеви лъчи

Колкото и да искаме да имаме красив загар, излагането на слънце може да предизвика отрицателни ефекти върху кожата ни като хиперпигментация и други дерматологични проблеми. 

Това, което може да правим е винаги да носим слънцезащитен крем с фактор не по-малък от 30, да избягваме да се излагаме на силните слънчеви лъчи в часовете между 10 до 15 и да носим слънчеви очила със 100% UV защита.

Храна с ниско съдържание на алергени

Леката храна през топлите месеци помага не само за теглото, но и за здравето на кожата ни.

Нездравословната диета, натовареният начин на живот и стресът могат да доведат до стареене, неравномерна пигментация, сухота и отпуснатост на кожата на лицето ни. Определено не звучи като мечтаната визия за пролетта и лятото.

За да се предпазим от неприятните последствия от вредните храни и стреса от работа, трябва да приемаме повече плодове, зелени листни зеленчуци, богати на Омега-3 храни, домати, нар, ягоди и зелен чай.

Редовни тренировки

Отново трик, който е добър не само за кожата, но и за тялото ни.

Докато се упражняваме, помагаме на организма за детоксикацията, циркулацията и поддържането на имунната система. Освен това тренировките имат и противостареещ ефект, намаляват хиперпигментацията и изчистват кожата от акне.

30-минутни тренировки няколко пъти в седмицата са достатъчни. А най-важното правило е да останем хидратирани по време и след тренировка, за да предотвратим дехидратация на кожата.

Прием на хранителни добавки

Липсата на някои хранителни вещества може да доведе до влошаване на кожата, преждевременно стареене и провокиране на хиперпигментация. Добавките, които можем да приемаме, са основно витамини: А, С, Е, В3, В5 Омега-3 мастни киселини, цинк и масло от вечерна иглика.

Лечение с козметика

Разбира се, най-сигурният и лесен начин да се погрижим за здравето на кожата и проблемите с хиперпигментацията е с помощта на специално разработени козметични продукти.

На помощ идва новата серия на Eucerin Anti-Pigment, която се бори именно с хиперпигментацията. 

Eucerin от дълги години се занимава именно със създаване на козметика, която не само да разкрасява, но и да лекува кожата ни.

Всички знаем, че най-добрата грижа за кожата и най-ефективната регенерация се извършва през нощта. Ето защо е добре да заложим на продукти, които да се погрижат за кожата ни, докато си почиваме. 

Eucerin Anti-Pigment Нощен крем от серията съдържа във формулата си Тиамидол и Декспантенол, които намаляват образуването на меланин и помагат на клетките на кожата да се възстановят през нощта.

Именно Тиамидолът е определен за най-ефективен срещу признаците на хиперпигментацията, като намалява тъмните петна и предотвратява повторната им поява. Освен това действието му е изключително бързо. Първите резултати се забелязват само след две седмици употреба на Eucerin Anti-Pigment Нощен крем, а при 12-седмично използване на продуктите този ефект става дълготраен.

Серията е наш верен съюзник не само в намаляване, но и в прикриването на тъмните петна. Eucerin® Anti-Pigment Спот-коректор също съдържа Тиамидол и позволява да прикрием и едновременно с това да лекуваме зоните с хиперпигментация. Ежедневният грим вече е по-ефективен, благодарение на коректора, който не само прикрива несъвършенствата, но и се бори с хиперпигментацията. 

Всяка от нас мечтае за красива и безупречна кожа, но светът, в който живеем ни пречи все повече и повече. За жалост вече не можем да разчитаме само на добри гени и затова Eucerin ни помага да се радваме на пролетните и летните дни, без да се притесняваме от неприятната поява на хиперпигментацията.