X

Бременна сте? Има едно нещо, което трябва да направите преди да родите

от в 09:35 на 27.09.2016 в Всичко за теб | Семейство


Бременна сте? Има едно нещо, което трябва да направите преди да родите

Бременна сте? Има едно нещо, което трябва да направите преди да родите

Докато бях бременна, имаше много неща, които се уверявах, че ще правя често, преди да родя – например да излизаме на срещи с приятеля ми или да ставам след 10 сутринта (а сега ми се струва върховно удоволствие да стана в 7). Но имаше едно нещо, което не правех достатъчно. Просто да излизам.

Ако сте бременна и четете това, просто се изправете и излезте през входната врата. Сега. Просто излезте и затворете вратата след себе си. Можете да вземете портфейла си или пък не. Може да вземете или телефона си или пък да го оставите. Просто излезте и не се връщайте поне – да речем – 20 минути. Давайте, ще почакам.

Върнахте се? Добре. Това, скъпи дами, е нещо, което никога повече няма да приемате за даденост.

Преди няколко дни си отделих малко „време за себе си“ и прекарах 45 луксозни секунди в тоалетната и използвах последното парче тоалетна хартия. Разбира се точно в този момент се сетих, че забравих да купя още последния път, в който ходих до магазина. Голяма работа, ще изтичам да купя. Нека накратко обясня какво означава израза „ще изтичам да купя“ за майките по минути:

- 6 минути: Да взема чанта с пелени. Да, кратко излизане е, но по трудния начин научих, че трябва да бъда подготвена.

- 2 минути: Да измия зъбите си. Какво като минава 11 и още не съм го направила? Изобщо няма да си правя труда да се гримирам. Все пак отивам само до магазина. Спиралата и гланца ми могат да почакат.

- 20 минути: Да нахраня бебето. Мина известно време откакто яде и не ми се иска да се боря с плачещо бебе в минутата, в която изляза.

- 3 минути: Да изчакам бебето да се оригне. Фасулска работа!

- 4 минути: Да преоблека детето. Не от суета, а защото оригването беше съпроводено с леко изплюване. Всъщност не беше леко. И като стана дума, май е добре и аз да си сменя блузата.

- 5 минути: Да сменя пелената на бебето. Миризмата, която се опитвах да игнорирам, докато го преобличах, става по-силна.

- 1 минута: Да видя какво е времето. Изглежда бебето ще се нуждае от шапчица.

- 1 минута: Да намеря шапчица.

- 4 минути: Да поставя бебето в столчето за кола. Преди дори да съм излязла от вкъщи.

- 2 минути: Да взема портмонето, ключовете, чантата за пелени и столчето и да се отправя към вратата.

- 2 минути: Да пишкам. Цялото това тичане не ми се отрази добре. По средата на „упражнението“ си спомних причината за всичко това: няма тоалетна хартия.

- 1 минута: Да потърся мокри кърпички, салфетки, нещо. Може би изобщо не ми трябва тоалетна хартия в крайна сметка?

- 2 минути: Да взема всичко отново и да изляза – този път наистина.

53 минути по-късно най-накрая „изтичах навън“. Отне ми близо час да изляза от вкъщи и не забравяйте, че все още бях по анцуг, платненки и рошава опашка. (Истината: Спомних си чак след като излязох, че забравих да си сложа дезодорант, но отказах да се връщам отново).

Каква е поуката? Никога не бях осъзнавала колко лесно е да изляза от вкъщи преди да имам дете. Ако можех да се върна назад във времето, щях да кажа на бременното си Аз просто да се изправи – без значение колко подути са краката ми – и да изляза. Щях да й кажа да се наслаждава на свободата да може да реши да излезе и наистина да излезе в рамките на минута.

Затова от време на време, спрете да вършите каквото и да било и просто излезте на разходка. Или отидете на маникюр. Или просто до магазина за бонбони. Отидете където и да е. Съвсем скоро ще имате огромно (но и много сладко) препятствие между вас и входната врата.Теми   бременност | майка

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.