Научи се да живееш за момента

Животът е чудесно приключение, изпълнено с богати преживявания и безкрайни възможности. Никога не оставяй рутината на ежедневието да те погълне. Вместо да правиш нещо, само за да го направиш, положи усилия и усети момента. Имаш 15 минути за обяд? Наслади се на всяка хапка!

Контролирай мислите си

Разбира се, че имаш силата да контролираш какво мислиш! Ако в главата ти се въртят негативни мисли, спри! Ако мислено започваш да се сравняваш с другите, недей! Използвай мислите си разумно.

Подбирай думите си

Можеш да се почувстваш истински благодарна дори и само използвайки повече позитивни думи. Именно те са тези, които те стресират и те карат да се чувстваш зле. Време е да забравиш за тях.

Оценявай това, което имаш в момента

Щастливите хора са такива, защото се радват на това което имат в този миг. Не мислят за вчера и за утре... Защо не опиташ и ти?

Учи се от миналото, но продължавай напред

Разбира се, не е възможно да забравиш и пренебрегнеш миналото си. Важно е човек да се учи от грешките и провалите си, научи се и ти. Използвай ги като стъпала по пътя към успеха. Бъди благодарна за лошия опит, защото той ти помага да бъдеш по-добра.

Помагай на хората и истински се докосни до тях

Наистина няма нищо по-удовлетворяващо в този свят от възможността да помагаш на другите животът им да стане по-добър. Това не само те кара да се чувстваш чудесно, но и да оцениш своето съществуване. Дай старите си дрехи и книги за благотворетелност. Спонсорирай обучението на някое детенце. 

Всяко малко нещо е важно! Имай способността да се чувстваш благодарна от живота си и не позволявай на никого да ти казва, че не можеш да се справиш!

 

Стажант: Елена Тенева