Да си вдъхновен и щастлив е нещото, към което всеки човек се стреми. Често сме погълнати от сивото ежедневие и се отдаваме на мрачни мисли, които обземат съзнанието ни и започват да влияят на целия ни живот.

Тези 37 вдъхновяващи цитата ще ви помогнат в моментите на несигурност, ще върнат вярата и вдъхновението, за да постигнете всичко, което пожелаете:

„Ако наистина искаш да успееш, никога няма да се откажеш, без значение колко е трудно”.

„Поеми отговорност за живота си. Разбери, че никой друг освен теб не може да те заведе там, където искаш” – Лес Браун

„Не съжалявам за нещата, които съм направил. Съжалявам за онези, които не съм, когато имах възможност.”

„Предизвикателствата са това, което прави живота интересен. Преодоляването им – това което прави живота смислен” – Джошуа Марин

„Трудно е да чакаш нещо, което може и да не се случи. Но още по-трудно е да се откажеш от нещото, за което най-много копнееш”

„Една от най-важните стъпки по пътя към успеха е да направиш това, което е нужно, дори да не си на тази вълна в момента”

„Хубавите неща се случват на онези, които умеят да чакат. Страхотните неща се случват на хората, които не чакат, а правят всичко възможно да ги получат.”

„Щастието не може да бъде пропътувано, спечелено, носено или притежавано. То е вътрешното чувство, което има човек, когато живее изпълнен с любов и благодарност всеки ден „ – Денис Уайтли

„За да успееш, желанието ти за успех трябва да е по-голямо от страха от провал.” – Бил Козби

“Отиди някъде, където празнуват с теб, а не просто те търпят. Ако не могат да видят истинската ти стойност, значи е време да намериш други хора, с които да прекарваш времето си.”

„Не се страхувай да застанеш зад това, в което вярваш, дори това да значи да застанеш сам.” – Анди Биерсак

„Най-доброто отмъщение е огромният успех” – Франк Синатра

„Забрави за всички причини да не се получи и се фокусирай върху едната, заради която ще се.”

„Благодарен съм на всички, които ми отказаха. Именно заради тях се научих да се справям сам.” – Алберт Айнщайн.

„Единственият начин да вършиш велики дела е като правиш онова, което обичаш. Ако още не си го открил, не спирай да го търсиш. Не се задоволявай с по-малко.” – Стив Джобс.

“Животът е кратък, изживей го. Любовта е рядкост, задръж я когато се появи. Гневът е лош, зарежи го. Страхът е ужасен, изправи се срещу него. Спомените са сладки – пази ги.”

„Когато казваш „трудно е” всъщност имаш в предвид „не съм достатъчно силен да се боря”. Спри да говориш така. Мисли позитивно.”

„Животът е като фотография. Имаш нужда от негативите, за се развиваш”
„Не се плаши от провалите. Плаши се от възможностите, които не си поел, когато си имал шанс.”

„Болката, която изпитваш днес е силата, която ще изпитваш утре. Не се плаши от предизвикателствата. Те са просто възможности да израстваш”

„Работи върху своите собствени мечти или някой друг ще те наеме да работиш за неговите” – Фара Грей

„Единственото нещо, което стои между теб и мечтите ти, е волята да опиташ и вярата, че наистина ще успееш” – Джоел Браун

„Самочувствието е най-привлекателната черта в един човек. Как някой друг ще види, че си страхотен, ако ти самият не го виждаш?”

„Учим по нещо от всеки човек, който преминава през живота ни. Някои уроци са болезнени, други не, но в крайна сметка всички са безценни.”

„Да бъдеш щастлив не означава, че всичко е перфектно. Означава, че си се научил да гледаш позитивно, въпреки несъвършенствата”

„Никой никога не е планирал да бъде дебел, мързелив или беден. Тези неща се случват, когато нямаш план.”

„Три са нещата, които не можеш да върнеш в живота си: Думата, след като е казана, Моментът, след като е изпуснат и Времето, след като си е отишло.”

„И въпреки че не можеш да се върнеш назад и да си осигуриш ново начало, можеш да започнеш от днес и да си осигуриш изцяло нов край” – Карл Бард.
„Когато миналото ти се обади, остави го да си говори. И без това няма нищо съществено за казване”

„Правило номер 1 в живота: прави това, което те прави щастлив”

„Отдалечи се от всеки, който се опитва да отнема от радостта ти. Животът е прекалено кратък, за да го хабиш с онези, които не го заслужават.”

„Обичай това, което имаш. Нуждай се от това, което искаш. Приеми това, което получаваш. Дай това, което можеш. Винаги помни, че всичко се връща.”

„Запомни, някъде там има някой, който е щастлив с по-малко от това, което ти имаш.”

„Най-големият провал в живота ти е никога да не опиташ”

„Никой няма да дойде и да ти даде успеха. Трябва да дойдеш и да си го вземеш сам.”