Очакването на дете е най-неописуемата, завладяваща и несравнима с нищо друго емоция, която човек би могъл да изпита на този свят. Безумно щастие. Съкровен трепет. Полет на мечти, усмивки и най-осъзнатата любов на света.

Създадени от един малко по-различен танц на гените, родени под най-топлещите лъчи на слънцето, слънчевите хора винаги носят усмивка, дори и на най-тъжния човек. В България годишно се раждат около 100 деца с тази диагноза, но те носят също толкова безгранично щастие и любов, колкото всяко едно друго детенце.

Точно на 21-ви март ежегодно целият свят отбелязва Световния ден на ангелите на земята, на най-милите, слънчеви и усмихнати създания - хората със синдромa на Даун. Любопитна подробност е, че датата не е избрана никак случайно - тя е символ на характера на синдрома – 3 (вместо 2) копия на 21-вата хромозомна двойка.

През 2022 г. на нашите приятели от dm им предстои да отворят своя магазин №100 в България. Юбилеят е важен етап в развитието на компанията и по този повод тя стартира благотворителна инициатива заедно с фондация „Живот със Синдром на Даун“. Във всички dm магазини в цялата страна вече можете да закупите специалната серия шарени чорапки, чиито дизайн е вдъхновен и разработен по случай този юбилей. 100% от продажбата на всеки чифт от юбилейните dm чорапи ще отидат в подкрепа на дейността на фондацията. Чорапите са налични в два различни мотива – дамски в размери 35-42 и унисекс, в размери 35-46.

Не забравяйте, че всеки човек със синдром на Даун е уникален и има нужда от любов, внимание и търпение, както и всеки един от нас. Хората с този синдром не са болни и могат да имат пълноценни отношения с останалите, могат да се учат, да създадат семейство, да се развиват, да работят, да имат истински приятелства… Те изпитват всяка една емоция, благодарни са за всеки мил жест и добра дума, но и се натъжават от същите неща, които огорчават и нас… Те не са много по-различни от теб, от мен, от нас! Може би единственото, което ги отличава е, че се усмихват много и не е никак лошо да вземем пример от тях. 

Защото въпреки трудностите, с които се налага да се борят още с първата си глътка въздух, те знаят, че животът е пълен с любов и усмивки. А от тях по-ценен дар няма!

Заедно можем да бъдем Промяната за всички тези прекрасни слънчеви хора! Празнувайте {ЗАЕДНО} с нас #dm100!