В психологията съществува особен тип техника за справяне с проблемите на пациентите, който се нарича "двойнствени изображения". Такъв тип тестове им помагат да разберат как работи подсъзнанието на човека срещу тях, както и какво го тревожи в момента. 

Тестът, който ще ви покажем днес, ще ти разкрие какво е вътрешното ти състояние в момента. 


 

Какво видя първо: лебед или катерица?

Ако първо си видяла лебед:

В момента си на кръстопът и не знаеш по кой път да поемеш. Това е напълно нормално. На всеки човек в живота му има моменти, в които е изправен пред избор, който не е никак лесен. Опитай следната техника: напиши си на един лист всички причини "за" и "против" да направиш това, за което си мислиш. След като ги видиш обективизирани и под формата на списък, ще ти бъде по-лесно да вземеш решение. Най-важното е решението ти да бъде изцяло твое и да не се влияеш от чуждото мнение. 

Ако първо си видяла катерица:

Тревожиш се твърде много, при това без основания. Най-доброто, което можеш да направиш в момента е да оставиш нещата да следват естествения си ход. Вземи си няколко дни отпуска и посвети времето си на себе си. Само след няколко дни ще видиш, че ситуацията не е толкова черна, колкото си си я представяла, уверяваме те.