Забравете за угаждането и гъделичкането на вашето его, ако работите с началник Рак. Въпреки това много хора намират неговия подход за забавен и изключително загадъчен. Причината е, че също като своя символ – раците, тези хора вървят напред и назад или просто спират насред пътя в своите идеи и планове. Дори да звучи жестоко, служителят има право да се присмива зад гърба на такъв началник. Но не бива да го показва! Защото не само ще бъде уволнен, но и ще изложи на риск перспективите да си намери работа където и да било другаде. Противно на популярното схващане, астролозите казват, че началникът Рак никога не забравя напълно пренебрежението, оскърблението и присмеха. Той може да ви съсипе!

Факт е обаче, че началникът от тази зодия никога не забравя и услугите! Например, ако вие сте били до него в лоши времена, насърчавали сте го в някой от неговите моменти на самосъжаление, породени от богатата му фантазия и прекалена чувствителност, той ще ви бъде верен до гроб! Той ще оцени високо вашето разбиране с дебел плик с банкноти (което, уви, може да му причини болка!) и искрена симпатия.

Началникът от тази зодия е скъп на триците и евтин на брашното. Великолепен ръководител на вече утвърден бизнес, консервативен, но все пак отворен за сензации и промяна. Ако сте с него, той ще ви гарантира спестявания за черни дни. Въпреки цялата му сантименталност той ще преценява вашата работа критично и до последния детайл. Но ако имате семейни проблеми, неговият защитен инстинкт ще заработи и ще се изяви в банкноти. Въпреки че е попивателна за сърцераздирателни истории, този началник не е особено състрадателен. Изненадани ли сте?

Рядко се облича спретнато. Отнася се подозрително към тези, които го правят, и дори им завижда. Ако сте негов служител, най-добре е да се обличате скромно, но от време навреме слагайте нещо крещящо просто за да го накарате да ви забележи. Вашият началник има нужда от периодично “зареждане”, което да го разтърси и извади от рутината.