На 17.07. в 12.38 часа настъпва частично Лунно затъмнение в знака Козирог, тогава Луната, чието движение съвпада със Южния Лунен Възел ще бъде в точна опозиция със Слънцето в Рак, което съвпада с Северния Лунен Възел (мястото където пътя на Луната пресича еклиптиката, пътя на Слънцето). По време на събитието Слънцето, Луната и Земята ще застанат на една линия, така че Земята ще хвърли сянката си върху Луната и ще я затъмни.

Най-силно ще усещаме събитието от 15.07. до 19.07. Много е вероятно през тези дни да не сме особено стабилни емоционално, да сме свръхчувствителни и да сме леко объркани. Ще усещаме силен дисбаланс между съзнателните и подсъзнателните ни нужди. Ще ни е трудно да се концентрираме и да взимаме правилни решения, за това е важно да избягваме провеждането на важни срещи или важни разговори. Добре е също така да не стартираме проекти или значими начинания, да не предприемаме рискови маневри с колите или моторите си, да внимаваме с адреналиновите спортове.
Много е вероятно нещата да не ни се получават по план и да се чувстваме потиснати или неоценени от страна на заобикалящите.

Дните около събитието ще бъдат най- напрегнати за кардиналните знаци Рак, Козирог, Везни и Овен, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни разправии с хората около тях, здравословни проблеми или инциденти. Важно е да са изключително внимателни и да не избързват в преценките и реакциите си.

Водните знаци Скорпион и Риби може да са много разсеяни и е добре да се пазят от измама и объркване.

Въздушните знаци Близнаци и Водолей ще имат работни ангажименти и стрес при изпълнението на задачите.

При земните знаци Дева и Телец са вероятни проблеми с пътувания, със средства за комуникация и транспорт. Добре е да внимават със съобщенията, които изпращат, както и с обажданията, които правят.

Овните и Лъвовете ще имат желание да блеснат без да полагат особени усилия и поради тази причина може да нямат успех с изявите.