Празниците са тези мънички бисери в календара на всяка година, които чакаме с нетърпение и които оставят трайна следа в нашите спомени.

Улисани в забързаното си ежедневие, обаче често забравяме да им се насладим и обръщайки глава назад си даваме сметка, че не сме ги изживели пълноценно и че те са отминали безвъзвратно. Затова точно преди празниците решихме да ви обърнем внимание на три неща, за които рядко се замисляме.

1. Поставете себе си в центъра на своя свят

Забавете темпото и поставете себе си в центъра на своите преживявания. Изненадахме ви, нали? За да се насладите с всички свои сетива на празничните моменти, е необходимо първо да си дадете кратка почивка от неспирните мисли, които ви тревожат и които обсебват ума ви. Позволете си да се отделите поне за малко от технологиите, посветете малко време на релаксираща музика, на книгата която отлагате да прочетете вече от месеци и просто си позволете да се отпуснете. Така ще бъдете по-отворени съм света и ще можете да дадете повече от себе си на най-важните хора в живота ви.

2. Покажете на близките си хора, че ги обичате

Често си мислим, че за близките ни е пределно ясно колко много означават те за нас. Може би отново ще ви изненадаме – но това просто не е така. Всеки човек има нужда от топлина, любов и добра дума, а те значат много повече ако бъдат показани и изречени в празнична обстановка, когато сме поспрели за миг колелото на ежедневието си и сме посветили цялото си време един на друг. Споделете с любимите си хора положителните преживявания, които са ви се случили през изминалите месеци, дарете ги с усмивки и прегръдки, това значи за тях много повече от всичко останало. Подобни моменти на взаимност ще ви заредят с положителна енергия и ще “обагрят” света ви със смисъл.

3. Придайте привкус и аромат на празника

Ето, че вече изчистихте ума и сетивата си, заредихте се с положителна енергия, време е да се насладите изцяло на преживяването. Човекът е толкова пълноценно и уникално създание, че често усеща и си спомня за най-прекрасните моменти с всички свои сетива – празниците имат неповторим вкус и аромат, нали? Мекият козунак, който всяка година чакате с нетърпение и забавната борба с цветни яйца са незабравими, нали? Тази година ви предизвикваме да прибавите към тях и шоколадовите бонбони “Черноморец”, които с вкуса си имат уникалната супер сила да връщат малки и големи назад във времето, когато са били безгрижни деца, чакали са с нетърпение да бъде отворена кутията с платноходка отпред, за да напълнят шепа с бонбони с аромат на фъстъчен крем и портокалови корички. Усещате ли вече вкуса им?