Роден в Тенеси преди 36 години, Джъстин Тимбърлейк е един от най-желаните и обичани мъже в Холивуд, покорил със сините си очи не една и две дами по света.

Започва работата си в телевизията с роли в Star Search и The All-New Mickey Mouse Club, когато е още на 9. В края на 90-те пък, става популярен като един от вокалистите и най-младия член на момчешката група ѝ 'N Sync, която отначало е финансирана от Лу Пърлман. По време на една от паузите в групата, Тимбърлейк издава първия си солов студиен албум Justified. Някои от най-големите му хитове са Cry Me a River и Rock Your Body, SexyBack, My Love и What Goes Around... Comes Around, 4 Minutes, Tunnel Vision, TKO, Mirrors... 

Освен певец, Джъстин е актьор и водещ на много телевизионни програми. През 2006 е водещ на Европейските награди на MTV. От 2007 до 2012 г. Тимбърлейк се фокусира върху актьорската си работа, като на практика зарязва музикалната си кариера. През 2008 участва с главна роля във филма Alpha Dog. През 2008 играе в комедията „Любовен гуру“, където си партнира с Майк Майерс и Джесика Алба. Озвучава трета и четвърта част на Шрек (Арти Пендрагон). Той получава роли във филмите Социалната мрежа, Bad Teacher, In Time и Friends with Benefits.Продължава кариерата си през 2011 във филмите „Bad Teacher“, „Friends with benefits“ и „In time“.

В миналото Тимбърлейк е бил замесван в романтични връзки с различни певици и актриси, сред които Стейси Фъргюсън, Камерън Диас и Алиша Милано. На 19 октомври 2012 г. сключва брак с актрисата Джесика Бийл, от която има син на име Сайлъс Рандал Тимбърлейк.

Зад гърба си има спечелени 9 награди "Грами", 4 отличия "Еми", а в момента има и първа номинация за "Оскар" в категорията песен от филм за парчето "Can't Stop the Feeling" от анимацията "Тролчета".