За някои зодии не е проблем да излагат чувствата си на показ. Други пък се чувстват прекалено уязвими, когато споделят емоциите си.
Ето и зодиите, които се ужасяват да произнесат тези две думи, дори когато са открили специален за тях човек:

Овен

Въпреки че си импулсивна, рядко се случва да кажеш „Обичам те” първа. Ужасена си да не бъдеш наранена отново, затова просто не допускаш никого близо до себе си. Отблъскваш всеки, в момента в който се доближи прекалено много, защото те е страх какво може да се случи, ако му дадеш шанс. Вярваш, че разкривайки чувствата си на някого, му предоставяш възможността да разбие сърцето ти. И тъй като не искаш никой да има такава власт над теб, се преструваш, че си безчувствена. Да, така никой няма да може да те нарани, но не осъзнаваш, че го правиш ти самата. Нараняваш се, затваряйки сърцето си. Лишаваш се от възможността да изживееш прекрасна любов, която може да те направи още по-щастлива.

Близнаци

Осъзнаваш колко си непостоянна. Бързо губиш интерес. Ужасяваш се от мисълта да изречеш тези две думи, защото може да размислиш впоследствие. Не искаш да нараниш никого, особено онези, които ги е грижа за теб. Изключително предпазлива си по отношение на думите, които изричаш, защото си наясно колко бързо могат да се променят чувствата ти. Не искаш да се обвържеш прекалено сериозно и след това да осъзнаеш, че това те прави нещастна. Въпреки че наистина изпитваш чувства към този човек в един момент, няма гаранция, че ще продължиш да изпитваш същото занапред и това те плаши.

Скорпион

Вероятността за отхвърляне те ужасява. Въпреки че се стараеш да изглеждаш щастлива и безгрижна, чувствата ти лесно биват наранени. Ако намериш смелост да кажеш „Обичам те” и човекът насреща те отхвърли, това ще разбие сърцето ти. Ще го преживееш наистина трудно и ще ти отнеме доста време да си стъпиш отново на краката. Искаш да бъдеш откровена по отношение на чувствата си, но мисълта някой да ти каже, че не си достатъчно добра, те ужасява. Страх те е, че ще продължаваш да си сама, независимо колко много се стараеш да спечелиш някого.

Козирог

Избягваш демонстрирането на емоции, когато е възможно. Не искаш да навлизаш в дълъг, емоционален разговор за чувствата и мислите, които бушуват в теб. По-скоро би се придържала към фактите. В любовта няма логика и това наистина те плаши. Не винаги си наясно с чувствата си. Не разбираш защо някои хора има такава власт над теб. Козирозите са циници. Била си наранявана преди и напълно осъзнаваш, че това може да се случи отново. Не искаш да бъдеш уязвима. Знаеш, че да се влюбиш е рисковано и някак се дразниш, когато това се случи. Имаш усещането, че животът ти би бил много по-лесен без наличието на чувства в него.