Какъв тип жена си?

Навсякъде присъствието на алфа и бета дамите е отбелязвано. В крайна сметка това е най-лесният начин да поставиш някого в една от двете категории - въз основа на личността му, но и според това, което астрологията казва за него. Докато всяка от зодиите е уникална и това я прави различна, някои от тях споделят подобни черти, които могат да ги сложат в алфа или бета група. Разбира се, дори ако тази разлика не съвпада перфектно с твоята личност, все пак може да опише зодиакалния ти знак общо. Алфа и бета дамите имат черти, които ги правят уникални.

Алфа жената е лидер и влияе на всички около себе си. Макар че така може да изглежда агресивна, тя наистина прави всичко със страст - каквото и да реши и не се страхува да изцапа ръцете си, за да получи това, което иска. Знае коя е и какво иска и трябва да я имаш предвид. Може да изтръпнеш щом влезе в стаята - точно както и преди мълния. Това е знак, че може да влияе, дори и без думи. Алфа жените обикновено са много независими и биха искали да са част от група, но са склонни да продължат да вършат нещата сами. Открити са, уверени и често са екстровертни.

Бета жената е сладка, грижовна и интровертна и предпочита да бъде част от екип. По-скоро е от силните и мълчаливи тип жени, но е склонна да споделя мнението си, когато чувства, че е важно. Тя е емоционална, духовна, пасивна и страхотна в комуникацията, но най-важното е, че се чувства удобно в кожата си.

Всяка от този тип жени е специална по свой собствен начин. Благодарение на зодията си, може да опишеш личността си. Може да проявяваш някои алфа черти като бета и някои бета черти като алфа, но все пак си от единия тип. Разбери от кой още сега:

Овен

Ти си алфа жена до мозъка на костите си. Живееш с високо вдигната глава и в очите ти има решителност. Готова си приемаш удари и докато някои хора те намират за малко плашеща (класическо алфа поведение), не могат да отрекат, че издръжливостта ти (също типична за алфа) е много вдъхновяваща. Често може да си агресивна и властна, но това е просто защото знаеш, че заслужаваш най-доброто в живота и си готова да направиш необходимо, за да го получиш. Ако някой друг зодиакален знак се нуждае от алфа уроци, трябва да дойде при теб.

Телец

Като бета жена ти си човекът, който винаги пази гърба на приятелите си, защото наистина оценяваш приятелството. Не си лидер на групата, но все пак играеш важна роля, защото си страхотен слушател и най-доброто рамо, на което да се опрат. Не предприемаш директни действия (конфронтация или лидерство), но специалните умения, които притежаваш, показват на другите, че може да бъдеш лидер по други начини. Подкрепяш приятелите си, финансите си и пазиш взаимоотношения си – ти си истински професионалист в тези неща!

Близнаци

Това, което те прави бета жена, е колко си разбираща и добродушна. Ти си човекът, който гледа на нещата от забавната им страна и щом си до приятелите си, си щастлива! Няма "това трябва да се планира, трябва да си отговорна". Основната ти цел за всяка ситуация е просто да се слееш с тълпата и да се забавляваш. Ти си гъвкава и адаптивна. Предпочиташ някой друг да взима решения, защото винаги има голям натиск да успееш и да угодиш на всички. Би се радвала да бъдеш „на задната седалка“.

Рак

Способността ти да се отдадеш на емоциите си, е това, което те прави бета жена. Не се страхуваш да покажеш чувствата си. Може да се разплачеш по време на филм или да се разстроиш, ако някой се държи властно с теб. Изразяваш какво чувстваш, когато го почувстваш. Много хора смятат това за негативна черта. Ако не можеш да контролираш емоциите си, си слаба, нали? Грешка! Да бъдеш в контакт с емоциите си означава, че си много по-съпричастна и чувствителна към другите и че никога не правиш компромис с това коя си.

Лъв

Ти си доминираща, отстояваща себе си алфа жена, която обича да взима решения. Знаеш, че има хора, които те гледат и такива, които ти завиждат, така че използваш алфа статуса си, за да им покажеш кой е шефът. Най-вероятно показваш колко си уверена и сериозна като се изкачиш на стълбата на успеха в кариерата и взаимоотношенията си. Всяка нова ситуация, в която се намираш, е възможност да блеснеш. Ти си уверена, сигурна в себе си и си родена лидер. Но въпреки че понякога трябва да напомняш на хората, че ти си шефа, в крайна сметка си алфа за себе си, не за някой друг.

Дева

Статусът ти на алфа жена идва от нуждата за пълен контрол. Няма начин да останеш безучастна, докато някой друг поема водеща роля. Ти си от онези хора, които не само попадат в ръководни роли естествено, но и търсиш каквито и да е възможности, за да взимаш решения. Независимо дали кандидатстваш за нова работа или срещаш нов потенциален партньор, веднага доказваш какъв важен „актив“ си. Друго, което те прави алфа, е, че нищо не те плаши - нови и страшни ситуации, внезапни промени и със сигурност не хора, които се опитват да ти попречат. Щом знаеш колко сила притежаваш като алфа, всичките ти страхове и съмнения изчезват.

Везни

Ти си бета жена, защото вярваш в сътрудничеството и приятелството. Смяташ, че да бъдеш добър приятел и да бъдеш мила и грижовна са много по-добри качества, отколкото да си студена и пресметлива. Докато много алфа жени са склонни да имат скрити мотиви, бета дамите просто искат да преминат през живота с възможно най-малко стрес и спорове. Също показваш и класическата бета черта като избягваш конфронтацията. Стремиш се към мир и да направиш всеки щастлив, а мисълта за спор те плаши. Предпочиташ посредничеството, да вървиш с тълпата и да избягваш драмата.

Скорпион

Ти си истинска алфа. Никой не може да забрави това – имаш доминиращата личност, нужда от контрол и обичаш конфронтацията, когато нещата не вървят както трябва и искаш да напомниш на хората с кого си имат работа. Алфа статусът ти може да бъде положителен, но и отрицателен. Когато нещата не вървят, си „въплъщение“ на негативния алфа статус. Често имаш спорове с хора, с които не си съгласна или не харесваш, но в същото време показваш положителни алфа черти със силната си лоялност и отдаденост към хората, които ги е грижа за теб.

Стрелец

Ти определено си алфа жена, но алфа статусът ти понякога не е толкова проявен. Може би това е така, защото не показваш толкова негативни алфа черти като другите зодиакални знаци, но определено доказваш, че не се страхуваш да бъдеш алфа. Като такава, ти харесва да живееш само за себе си. Не се страхуваш от смях или неразбиране, защото всичко, което смяташ за правилно, е правилният начин да живееш по твое мнение. Готова си да защитиш това, в което вярваш (независимо колко непопулярно е мнението ти) и се придържаш към приятелите си и към себе си. Поради това много хора те търсят за съвет, така че винаги се опитвай да използваш алфа статуса си за добро.

Козирог

Ти си алфа жена, около която хората започват да шепнат щом влезеш в стаята. Не само че си „лоша“, но и си легенда за бета дамите и алфа колегите си. Може да си контролираща и малко студена (предпочиташ да използваш мозъка, а не сърцето си, когато взимаш решения), но знаеш, че трябва да си упорита, за да накараш нещата да се случват. Една от най-възхитителните ти алфа черти е гъвкавостта ти. Животът може да те поваля често и може да се провалиш понякога, но винаги се изправяш и опитваш отново. Не се отказваш и тази решителност доказва, че с теб не може да си играят.

Водолей

Ти си бета дама, но можеш да бъдеш считана за скромна такава. Част от чертите ти са характерни за алфа жената, но дълбоко в себе си си бета. Ти си много интелигентна и духовна и би ти харесвало да можеш да забавиш малко темпото и просто да си поговориш „дълбоко“ с някого. Склонна си да бъдеш интровертна и тиха освен ако не си около приятелите си. Като бета, предпочиташ сътрудничеството и работата в екип, вместо да вършиш нещата самостоятелно. За теб животът е много по-удовлетворяващ, когато си заобиколена от приятели, които се подкрепят взаимно независимо от всичко. Често си по-аналитична и по-дружелюбна от повечето бета дами.

Риби

Ти си бета жена във всеки един аспект. Не само че си сладка, нежна и малко срамежлива, но и се доверяваш на емоциите си. Вероятно си един от най-интуитивните зодиакални знаци - независимо от решението, което взимаш. Инстинктът и чувствата са много важни за теб и ги използваш в кариерата, връзките и личния си живот. Също така показваш класически бета черти с интровертната си личност. Комфортът е ключът в живота ти – има вероятност да гледаш на дома си като храм. За теб да имаш място, което те кара да се чувстваш сигурна и удобно, когато имаш нужда, е от жизненоважно значение.