Сродната душа е онзи човек, който ни допълва, с когото се разбираме и без думи. Но всеки от нас си представя сродната душа по различен начин – дали заради минал опит, дали заради средата, в която сме израснали, или заради... зодията ни! Точно така, всяка зодия търси нещо различно в любовта и си представя сродната душа по различен начин.

Овен

Ти си много амбициозна и твърдо решена да успееш във всичко, с което се захванеш, затова имаш нужда от някого, който винаги ще те подкрепя и ще те мотивира да вървиш напред. Но този някой не трябва да се бои от теб, а да е готов да ти казва истината в очите – понякога и ти имаш нужда някой да те свали на земята и да те предпази от грешки.

Телец

Ти си много упорита, направо си си инат. Повечето хора не могат да излязат на глава с теб, затова ти позволяват да правиш каквото си искаш, но не ти трябва такъв човек в любовта. Трябва ти уверен човек, който може да се мери с теб и който понякога ще те изважда от зоната ти на комфорт. По този начин ще познаеш щастие отвъд най-смелите ти мечти.

Близнаци

Ти кипиш от енергия и нямаш умора. Идеалният човек за теб е онзи, който може да внесе малко баланс, ред и стабилност в живота ти. В същото време той не трябва да е скучен и затворен в себе си, а да знае как да се забавлява, защото ти мразиш монотонността.

Рак

Ти си много чувствителен и състрадателен човек, а всичките ти емоции са изписани на лицето. Идеалната ти половинка е човек, който също държи на силната духовна връзка, човек, който приема чувствата ти сериозно и е готов да те изслуша. Човек, който не си изпуска нервите и не ти казва „Просто спри да плачеш“, а ще те вземе в прегръдките си и ще иска да чуе причината за сълзите ти.

Лъв

Ти имаш две страни - пред останалите си уверена и решима, но когато останеш сама, ставаш ранима и нежна. Сродната ти душа е човек, пред когото можеш да показваш и двете си страни – човек, който ще харесва имиджа, който си си наложила, но ще знае, че дълбоко в себе си си много чувствителна. Човек, на когото можеш да споделиш страховете и тайните си.

Дева

Ти си перфекционистка и имаш много високи изисквания към себе си и околните. Сродната ти душа е човек, с когото се чувстваш сигурно и комфортно. Някой, който ще ти помага да забавиш темпото и да се обичаш такава, каквато си в момента. Не че има нещо лошо в това постоянно да се развиваш, но понякога си твърде строга към себе си. Правилният човек ще ти покаже, че ти винаги си прекрасна.

Везни

В живота копнееш за баланс, ред и хармония, но на практика нещата не стоят точно така. Трябва ти човек, който ще ти помогне да приемеш красотата на хаоса. Човек, с когото да водиш задушевни разговори, но и човек, който ще те отведе на най-вълнуващите приключения. В същото време той трябва е човек, който ще ти позволява да оставаш насаме със себе си и няма да се опита да те обсеби, защото ти си човек, който от време на време има нужда да бъде сам.

Скорпион

Когато става дума за любов, ти си доста предпазлива и до себе си не допускаш кого да е. Сродната ти душа ще е човек, който ще разбира опасенията ти и който няма да те пришпорва. Той ще е достоен човек, на когото може да се вярва и с когото можеш да се отпуснеш и да бъдеш себе си.

Стрелец

Ти не обичаш да стоиш на едно място, не искаш да се съобразяваш с някого и той да те ограничава, много цениш свободата си. Заради всичко това те е малко страх да имаш сериозна връзка. Идеалната ти половинка е човек, който също търси приключения и който също е свободолюбив по природа. Просто перфектният другар за пътешествия – човек, който не просто приема авантюристичната ти природа, а те обича заради нея.

Козирог

Хората често те възприемат като не особено емоционална, затворена и студена, идеалният човек за теб е онзи, който може да види отвъд външното и да прозре, че ти всъщност си много топла, романтична и нежна, ранима дори. Ти имаш потенциала да бъдеш невероятна приятелка и съпруга, ако по-често слушаш сърцето си. Сродната ти душа ще ти помогне по-често да излизаш от зоната си на комфорт и да се впуснеш в приключенията, от които те е страх, но за които силно мечтаеш.

Водолей

Ти си многолика личност, падаш си дори малко чудачка и вечно искаш да спасиш света. Имаш нужда от човек, който ще обичаш всяка черта на характера ти, човек, който няма да избяга, а ще ти помогне да преобразите света заедно. Най-ценното му качество ще е доброто му сърце.

Риби

Ти си най-голямата романтичка в зодиака – нежна, предана и всеотдайна. Сродната ти душа ще е човек, който цени това у теб и също е оптимист по природа. Някой, който няма да бърза да те свали на земята, а ще ти помага да летиш. Човек, който ще ти бъде опора, когато грешиш или светът те е разочаровал.