Какво е усещането да се докосваш пръв до актуалните модни тенденции и технологични достижения в козметиката, да разширяваш познанията и уменията си, както и кръга си от познати и приятели, и да чувстваш, че принадлежиш към едно цяло. Това ще ни разкажат 5 вдъхновяващи жени, представители на Avon. Чрез своята мотивация, чар, самочувствие и компетентност те имат силата да променят света и да създават красота. Петте дами са избрани за първи път в 15 годишната история на Avon в България да украсят корица на брошурата на компанията, която достига до хиляди жени и момичета.

 Днес ще ви срещнем с Капка Амзина:

Капка Амзина е на 52 години и е част от семейството на Avon от 15. В детските си години тя получава като подарък от семейна приятелка от Белгия парфюм на Avon в изящна опаковка и от тогава е запленена от продуктите на компанията. Продължава да използва любимата си козметика през последните две десетилетия, като се радва на отличния ефект на серията Anew.

Има ли възраст красотата?

За мен красотата е щастието една жена да бъде обичана такава, каквато е, да бъде полезна на себе си, на близките си и на околните. Ако тези усещания са постоянни през годините, не виждам как възрастта може да повлияе на красотата.

Какво да направим преди да попитаме огледалото „коя е най-красива на земята“?

Всеки ден общувам с различни жени, на различни възрасти. Естествено е да искаме да изглеждаме добре, като малко помощ никога не е излишна. За мен много важно е използването на добър крем, защото като първата Мисис Баба на България често ангажиментите ми налагат да бъда гримирана. Затова подмладяващите продукти Anew са идеални за мен и ме освежават като посещение в козметичен салон. От години Anew се грижи чудесно за моето лице и аз го препоръчвам на моите клиенти, особено когато са дами на моята възраст и кожата им се нуждае от по-особено внимание. Серията Anew е моят №1 в ефективната грижа против бръчки.

Порок ли е възрастта?

Във всеки етап от живота си аз съм се старала да поддържам добрата си форма. Никога не съм усещала повод да се притеснявам от моите 52 години. През цялото време, откакто съм част от семейството на Avon аз се чувствам удовлетворена от своята реализация, духът на хората в компанията и емоциите, които имам като представител ми се отразяват чудесно.  Ежедневието ми е динамично, но срещите с клиентите, голяма част от които са и мои приятели, ме зареждат с положителни емоции. А и не бива да забравяме, че с възрастта човек натрупва и опит, а това много помага при общуването с хората, където се корени успехът ми като представител.

Какво е усещането да бъдеш „лицето от корицата“?

Преживяването беше уникално. Снимачния ден беше като приказен сюжет, цялото това внимание към нас, прожекторите, които светят, камерата, насочена към звездите на деня. Аз наистина се чувствах много специална. Най-хубавото е, че тази чест се падна на мен, а всяка една от 400-те дами, които са кандидатствали в конкурса имаха възможността да бъдат избрани. Неслучайно Avon е компанията за жени, защото вниманието към нас – Представителите е изключително и възможностите, които имаме, било то за кариерно израстване, за придобиване на нови знания, чрез многобройните обучения, за допълнителни доходи от спестявания, било и като удоволствието от това да имаме достъп до най-актуалните и иновативни продукти, не могат да се получат на друго място. Този мил жест може само да ме радва и да ме кара да се чувствам специална.

Всички известни личности защитават определена кауза. Вие имате ли си?

Участието ми в благотворителни каузи има специално място в живота ми като с голямо удоволствие участвам във всички акции на носителките на титлата Мисис България. Ангажираността на Avon към актуални и значими каузи е нещо, което е много мотивиращо в емоционален план за мен. Аз лично не пестя усилия, за да подкрепя кампанията за борбата с рака на гърдата – „От любов към живота“, като участвам в походите, с които изразяваме подкрепа към жените, които се борят с болестта. Чувствам се съпричастна и с другата социално-ангажирана кампания - за превенция на домашното насилие. Усещането за подкрепа и обединеност на много хора в името на доброто ме зарежда с неизчерпаема енергия.