Много често след болезнена раздяла си задаваме въпроса дали бившият ни все още мисли за нас. Не че виждаме надежда връзката ни да се възстанови, но поне тъгата и обидата от раздялата сякаш няма да са толкова големи… От личен опит знам, че ако сте прекарали повече от, да речем, няколко седмици заедно, тогава шансовете са добри: бившият ви мисли за вас!

Например аз си спомням за човека, с когото само небрежно се мотаех няколко месеца – той беше странен, небрежен, но непонятно привличащ. Пиехме бира заедно, аз не обичам бира… Бях в неговия апартамент няколко пъти. Никога не си направихме обща снимка, камо ли да правим секс, но ясно си спомням, че апартаментът му миришеше невероятно, като него.

И ако аз, ако ние всички, си спомняме за хора като него, с които не сме били съвсем близки, определено мислим за тези, с които сме излизали „истински“.
Аз мисля за „истинските“ бивши много често. И знам, че и бившите ни мислят за нас. Нещата, които сте преживели заедно, ще им напомнят за вас.

Аз все още си мисля за хора, с които съм излизала преди повече от десет години. Когато видя нещо, което ми напомня за тях: например филма „Офисът“, който гледах с приятеля си от колежа, класическия рок, миризмата на печени изделия – всичко това свързвам с усещането за любов в гимназията.

И вашите бивши ще мислят за вас всеки път, когато видят любимата ви марка чипс в магазина за хранителни стоки. Те ще мислят за вас, когато поръчват студено кафе, защото вие винаги сте го правили за тях дори и през зимата. Те ще мислят за вас, когато чуват някой да използва думата, която мразите…

Когато са в офиса, или се разхождат по крайбрежието с новата си приятелка; или извеждат кучето, ще има момент, в който ще мислят за вас и ще се чудят какво ли би било, ако бяхте останали заедно.

Знам, защото се случва с мен непрекъснато...Когато чуя любимата песен на бившия си изневиделица в бар в събота следобед, все още се сещам за него. Когато мисля за градовете, в които сме били заедно. Храни, миризми, филми, песни - всички тези неща, които някога сме споделяли заедно, са закодирани в мен и продължават да ми напомнят за него.Те са онези малки тънки нишки, които все още ни свързват.

Разбира се, те мислят още за нас! Но дали са останали още чувства от онази любов? На този въпрос не мога да отговоря. Зависи от човека. Зависи от връзката. Зависи как сте се разделили.

В крайна сметка има ли значение дали ви обичат още? Вече сте в нов етап от живота си. Дори да ви обичат, тази любов не е била достатъчна да съхрани връзката ви. Вашият бивш е част от миналото, което няма да се върне, което вие самите не искате да върнете. Но не губете спомена за онова, което е било част от живота ви! Така във вашата настояща реалност миналото ще се разтопи в настоящето, за да направи „вечна“ материя.

А бившият ви ще си спомня за вас, защото вие сте били част от неговия свят, точно така както той е бил част от вашия…

Автор: Крис Гейдж