Един от реалити форматите, които откриват таланти, е музикалното шоу X Factor. То дава възможност на малки и големи скрити гласове да излязат на бял свят. Световното шоу, което от две години се излъчва и по българска телевизията е чудесен начин за разкриване на дарбата на българи, с които страната ни гордо и без проблем би могла да се представи на световната сцена. Пример за това е миналогодишният победител – Рафи, който веднага се превърна в любимец на тийнейджърите и покорител на редица сцени, дискотеки и ... женски сърца.

Тази седмица шоуто отново се завърна с компетентно жури, много желаещи да станата X Factor таланти, безпощадна, но справедлива публика и уникален заряд от позитивни емоции.

Засега се очертава вторият сезон да бъде още по-силен, тъй като от самото начало се появиха редица пеещи момчета, момичета, мъже и жени, със сериозна заявка за победа. Точно с такава е и едно младо момиче на 15 години, което покори както сцената, така и сърцата на публиката и журито. Нейното име е Ана-Мария и тя сложи в малкия си джоб доста други известни певци. Представянето й включваше песента на любимата й певица, с която мечтае да направи дует – „Hello“ на Бионсе. Всички съдии и казаха „Да“, но заради възрастта си, нейното участие в по-нататъшен етап все още е под въпрос. Съдбата на младата певица е в ръцете на продуцентите на шоуто. Тя се занимава с музика от 11 години, има куп награди – големи и не толкова, но все пак отличия, на чужда и българска сцена. Част е от фондацията на Димитър Бербатов и е получила покана за откриване на българска чешма в Лондон – голяма чест за малката Ана-Мария с невероятния глас.

 
Изпълнението на Ана-Мария може да видите тук: