Решили сте най-сетне да влезете във фитнес залата и единственото, което все още ви спира е изборът на подходящо спортно облекло. Иска ви се спортния екип, с който ще тренирате да е не само удобен, но и облечени в него да изглеждате секси и елегантно.

Как да изберете дамско спортно облекло за фитнес залата?

Избирайте внимателно материята

За да се чувствате удобно и да тренирате без притеснения, материята на спортното облекло е от голямо значение. Специално за тренировките по фитнес е добре да се спирате на леки, еластични и дишащи материи. Такива материи са памук, бамбук, полиестер и специалните технически материи, които световни брандове като Nike разработват.

Ако сте съвсем начинаещи във фитнеса и все още не сте наясно дали това е вашият спорт, съветваме ви да се спрете тениски, клинове и панталони от памук. Памучните материи осигуряват добра циркулация на въздух, не спарват и попиват потта. Освен това цената им не е висока и се перат и поддържат лесно.

Ако ще посещавате залата редовно и планирате да правите често и силови интензивни тренировки, тогава е добре отделите малко повече средства и да си закупите дамско спортно облекло (клинове, тениски, потници) от технически материи. Препоръчваме го, тъй като ще се потите много, а облеклата от технически материи абсорбират влагата, пренасят я навън и я изпаряват. А тялото ви остава сухо.

 

Размер

Наясно сме, че като дами искате да изглеждате по-стегнати и слаби. А това ви желание може да ви подтикне да закупите тениска или клин в по-малък размер. Искрено ви съветваме да не правите тази грешка, тъй като по-малкия размер дамско спортно облекло не само няма да ви донесе комфорт и удобство, но може да разрани тялото ви и да наруши циркулацията на кръв. Затова ви съветваме да купувате само облекло, което ви е по мярка и в което се чувствате удобно, без значение дали правите леки или интензивни упражнения.

Тип облекло

Добре е преди покупката да сте наясно с какви фитнес уреди ще работите и какъв ще е интензитета на упражненията. Така например, ако тренирате по-често на кардио уреди е добре да сте спрете на дълги или ⅞ еластични клинове с висока талия от технически материи и тениски, които не са много свободни, за да могат да ви осигурят свобода на движенията. Ако упражненията не са много интензивни, тогава можете да се спрете на дамско спортно облекло, което се състои от клин с висока талия, който да комбинирате с къс потник или свободна памучна тениска.

Бельо

Бельото подходящо за фитнес трябва да бъде безшевно, удобно, да не спарва и да не ви притеснява никъде. Най-добре е по време на тренировки да носите спортен сутиен, който поддържа гърдите, осигурявайки им добра опора без значение какви дейности извършвате и каква е позицията на тялото ви.

Цвят

Дали ще се чувствате добре по време на упражненията зависи както от вида на дамското спортно облекло, така и от неговия цвят. И повярвайте, цветът на екипировката може да повлияе както върху самочувствието ви, така и върху мотивацията ви да тренирате. Затова не го пренебрегвайте.

Ще ви издадем една малка тайна. И тази година флуоресцентните цветове при фитнес облеклото ще продължат да са на мода, тъй като се счита, че те отразяват енергията, която черпим от тренировките. Ако тези цветове не ви допадат можете да се спрете и на облекло в черен цвят, но ако искате да сте в тренда, разчупете го с еластични флуоресцентни памучни чорапи.

Обувки

Ако смятате, че спортните обувки нямат голямо значение за фитнеса, лъжете се. Обувките са също толкова важни, колкото и подходящото спортно облекло. Обувките за фитнес са леки, от дишащи материи и следващи формата на крака. Страхотни фитнес модели имат брандове като Адидас, Nike, Under Armour, Puma.