Малкият голям актьор на Холивуд, Дани Де Вито, днес навършва 72 години! По повод неговия празник, нека надникнем в сърцето и душата на Дани, който е в състояние да разсмее всеки с появата си, чрез неговите мисли за Холивуд, света и живота...

Обичам да озвучавам анимации. Моите герои в тях винаги изглеждат много стегнати.

Името ми е доста удобно за скандиране: "Да-ни! Да-ни! Да-ни!"

Нужно е да не се боите от експерименти. А иначе тогава защо живеем? В гроба вече нищо няма да опитвате, така че трябва да побързате.

 

За да бъде светлината ярка е необходима тъмнина.

 

 

Дайте да си признаем: комиците - това са ако не най-висшата, то в крайна степен най-удобната степен на еволюцията, това са най-оцеляващите хора, с мощен инстинкт за самосъхранение. Венец, на общото творение.

Считам, че киното е един от начините да се хвърли светлина на проблемите.

 

Ако минавате през долината на сенките, помнете, че сянката е възможна само тогава, когато има светлина.

Холивуд – това е джунгла, в която има всичко – озъбени песове, кръвожадни твари и месоядни хищници! Да снимаш филм там, не е като да се разходиш в парка.

Ако надникнете в гардероба ми, ще видите че всичко е в черно – черни ризи, панталони, тениски. Някога майка ми ми каза, че черното прави човек по-строен и оттогава все се стремя да следвам тоз съвет.

Най-опасното е да отнемете от хората възможността да се смеят над това, което им се струва смешно.

 

Аз никога не гледам напред. Аз съм тук и сега. Така и трябва да се живее.

Аз се уча от целия живот! В крайна сметка, се старая да изуча живота и да извлека опит от всичко, с което се сблъсквам. Даже умирайки, аз също ще наблюдавам себе си от страни и ще изучавам живота.

 

 

Светът е жесток, жесток, жесток, безкрайно жесток. Но това не е моя мисъл.

Обичам филми, в заглавията на които има думата "тъмен".