Включете се в новата кампания на Немския хомеопатичен съюз (DHU) – Лицата на Шуслеровите соли и вижте как минералните соли могат да променят вашия живот. Те ви подкрепят не само да сте здрави физически, но и ви помагат да развиете най-добрите си качества. Научете повече за кампанията на фейсбук страницата на Шуслеровите соли и спечелете много награди!

Шуслерова сол №4 калиев хлорид е солта на жлезите с вътрешна секреция, изгражда съединителната тъкан, основна сол за здравето на лигавиците. Нужна ни е за овладяването на редица възпалителни процеси, за детоксикация след поставяне на ваксини или дълъг прием на медикаменти. Подпомага лактацията по време на кърмене, регулира гъстотата на кръвта и се използва при атеросклероза, разширени вени, риск от oбразуване на тромби, розацея. Освен многобройните й ползи за овладяването на различни здравословни проблеми, в живота тази минерална сол ни помага във взаимоотношенията с хората. Дарява ни с умението да ги разбираме и да успяваме да видим света през техните очи. Това не винаги е лесно да се постигне. И затова вниманието ни привличат личности, които умеят бързо да откриват къде са корените на проблемите на другия и без колебание да намират тяхното решение. И не случайно често пъти те приемат за своя лична мисия да помагат на хората. Сред тези притежали на големи сърца и на дарбата да даряват здраве и усмивки на всеки, който се е срещнал с тях, е д-р Величка Терзиева - слънчев човек и грижовен педиатър и общопрактикуващ лекар в София.

Когато една детска мечта се превърне в професия

Днес д-р Величка Терзиева помага на хора от най-различни възрасти в кабинета си в Медицински център „FiHealth”, София. Но голяма част от пациентите й са деца. Може би защото е намерила тайния ключ как да спечели детските сърца и доверието на най-малките. Натрупала е огромен професионален опит и знания през годините. Сред специалностите й са Детски болести от Ленинградския педиатричен университет в Санкт-Петербург, Русия, както и дипломи по Обща медицина, Шуслерова терапия, хомеопатия, фитотерапия, ирисова диагностика. Всичко започнало обаче със забавни детски игри със... спринцовките, които майка й - медицинска сестра, носела вкъщи.

Постепенно медицината от забава се превърнала в цел,а по-късно и в призвание. Лекарската професия е доста натоварена – 8-часовият работен ден често се превръща в мираж, тъй като пациентите търсят помощ по всяко време. А специалността Педиатрия тя избрала именно заради любовта си към децата. Тяхното доверие се печели най-трудно и, за да успееш да им помогнеш, трябва да имаш по-различен подход към тях. Малките пациенти на д-р Терзиева често не искат да си тръгнат след прегледа – за тях всичко преминава като една игра и забавление. Важна част на успешното лечение е да спечелиш и доверието на самия родител. Педиатърът познава добре какви са притесненията и страховете на майките и бързо ги разсейва.

 

Най-добрите съвети за грижа за детето

В практиката си д-р Величка Терзиева е установила ползата от лечението с хомеопатия, която подкрепя самооздравителните сили на организма. В детска възраст този тип терапия е от особена полза – действа ефективно при типичните за първите години заболявания, като в същото време укрепва имунитета. Ето някои ценни съвети от д-р Терзиева как да се грижим за най-малките, за да не боледуват често:

- Шуслерова сол №4 е една от най-полезните соли за всяка майка още от раждането на детето - за стимулиране на лактацията, при поставяне на ваксини, при варицела, за лечение на честите в детска възраст хреми и възпаления на гърлото и за профилактика срещу усложнения.

- Кърменето е най-здравословният старт, който може да дадете на своето дете. Ако се притеснявате дали имате достатъчно кърма, можете да подобрите лактацията с помощта на утвърдена комбинация Шуслерови соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU): №2, №4 и №7 и №8, по 5 таблетки дневно от всяка сол. Не забравяйте, че спокойствието на майката е важен фактор за синтеза на кърма. Сол №4 е основна минерална сол в тази комбинация – тя засилва функцията на млечните жлези. Обикновено бързо се изчерпва при хормонален дисбаланс, какъвто е периодът на кърмене.

- Ако майката е много нервна, това засилва стреса и плача при кърмачето. В този момент то поема повече въздух (води до повече газове в червата) и така се засилват и бебешките колики. Този период е тежък за повечето родители, но истината е, че ако родителят е преуморен и много изнервен, каквото и да направи, няма да има достатъчен ефект. Дори и най-малките деца усещат емоциите на възрастните, особено на майката, която е тяхната връзка с околната среда. За да успокоите бебето с колики, е много подходяща Шуслерова сол №7, която облекчава спазмите.

- При имунизацията в детска възраст са възможни нежелани реакции като повишена температура, болка и локално зачервяване. Шуслеровите соли отново могат да ви бъдат много полезни за тези проблеми. Един ден преди ваксиниране се приема сол №3 – 3 пъти по 1 таблетка, разтворени в преварена вода. Тя има противовъзпалителен и ефект и предпазва от повишаване на температурата. В деня на поставяне на ваксината и 2-3 дни след това към нея се добавят: Шуслерова сол №2 - предотвратява алергична реакция, и сол №4 – подпомага образуването на антитела и действа детоксикиращо (2 пъти по 2 таблетки от всяка сол, разтворени във вода).

- При уголемени сливици можете да използвате комбинацията соли №2 и №4. При чести възпаления на сливиците се приемат сол №3 и №4. А в лечението на варицелата е препоръчително да се включaт отново соли №3 и №4, заедно с №7 за овладяване на сърбежа. При хрема е препоръчителна комбинацията на сол №3, №4 (при белезникав секрет) и №6 (жълто-зеленикав, гноен секрет). И не забравяйте основната комбинация за добър имунитет в детска възраст - Шуслерови соли с номера 3, 6 и 7.

Повече информация за приложението на Шуслеровите соли ще намерите на istoriizazdrave.bg или ни пишете във Фейсбук