Дейвид Бекъм позволи на украински лекар да поеме акаунта му в Инстаграм, за да покаже на всичките си 71,5 милиона последователи какви са трудностите, пред които са изправени медицинските специалисти, докато работят по време на руската инвазия.

Футболистът, който е и посланик на УНИЦЕФ предаде своя Инстаграм профил на д-р Ирина, която е ръководител на перинатален център в Харков, за да покаже на последователите си мрачната реалност, с която украинците се сблъскват ежедневно, и да насърчи даренията.
Шокиращи видеоклипове и изображения показват, че новородени бебета и пациенти се лекуват в мазе, докато детският анестезиолог, Ирина и други медицински специалисти помагат на бременни жени да родят безопасно.

Драматични кадри показват бункера, докато Ирина превежда зрителите през един ден от живота си на първа линия.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от David Beckham (@davidbeckham)

Ирина споделя, че сега работи 24/7 и в първия ден, когато Владимир Путин нахлува в Украйна миналия месец, тя прекарва три часа, евакуирайки майки и бременни жени в мазето.

Най-големият проблем е, че всички бебета, които са в интензивно отделение, трябва да останат в основната част на центъра, защото разчитат на оборудване, което не може да бъде преместено.
“Това са Яна и нейният син Михаил. На втория ден от войната той се ражда с проблеми с дишането. Сега е по-добре, но къщата на семейството му е разрушена и те не могат да се върнат.” разказва Ирина.

„Подкрепата на УНИЦЕФ е много важна за нас, те правят доставки в Украйна от години и имат добра логистика, за да доставят готови за употреба комплекти в родилните домове. Кислородните генератори, които получихме от УНИЦЕФ, помагат за осигуряването на кислород за децата в мазето. Вероятно рискуваме живота си, но изобщо не мислим за това. Ние обичаме работата си.”