Отне ми години докато начина ми на мислене се промени и докато осъзная много неща. Сега осъзнавам, че това е в твоя загуба.

Сърцето ми се намира в състоянието на спокойствие, което заслужава, но има някои неща, които бих искала да кажа.

Благодаря ти.

Ти си най-лошото нещо, което някога ми се е случвало, но това ме направи по-добра версия на себе си. След толкова дълго време на изпитания и страдания, най-накрая се отказах от теб. Мисълта да не бъда твоя ме нарани много повече, отколкото всъщност трябваше. Чувствах се виновна, въпреки че прекарах години наред, опитвайки се да открия в теб един добър човек. Вярвах в теб, но се оказа, че вярата ми никога не е била достатъчно добра причина да се промениш.

Ти продължи да бъдеш груб, манипулативен и все така с желание да контролираш всичко. Успя да ме убедиш, че силните ми страни са мои слабости, просто защото не отговаряха на твоя дневен ред.

Бих могла да се развикам на небесата, планините, малкият град и на самата себе си за всичките неща, които ми причини. И знаеш ли какво? Първоначално го правех.

Осъзнах, че разказвам на всички, които познавам за мъжа, който ме нарани. Но един ден започнах да използвам различен подход. Разбрах, че не си заслужаваш цялото това внимание, което така силно ти отдавам. Погледнах твоя снимка и всичко, което изпитах, беше силно желание да се смея. Смях се толкова дълго, докато не ме заболя стомаха. Смеех се заради това, че никога не си заслужавал дори частица от сърцето ми, а аз ти го бях дала цялото. Затова преобразувах цялата болка в енергия и я насочих към нещата, които обичам да правя. Към талантите, които все ми повтаряше, че нямам. Сложих усмивката обратно на лицето си, тази, която така силно те разгневи. Спрях да се чувствам виновна за това, че винаги те засенчвах пред останалите хора. Хората ме харесват и уважават. Бях слънцето в твоето тъжно сиво небе, а ти се опита да ме превърнеш в дъждовен ден, за да подхождам на мрачните ти облаци.

Някои опустошителни емоции, които създават пожари в сърцата ни, всъщност са предназначени да ни усъвършенстват и да създадат нещо красиво. Вече не се страхувам, че мога да кажа нещо погрешно, че човекът до мен да си тръгне завинаги. Не се страхувам от чувствата си.

За щастие не всеки е като теб. Светът е пълен с невероятни хора, които са способни да обичат безусловно, без ревност или ограничения.

Сега отново имам мечти. Истински чувствам, че мога да правя всичко, което сърцето ми желае, включително това да се влюбя в някой друг.

Точно така. Сбъдна се и вторият ти най-голям страх, след загубата на контрол над мен. Намерих смелостта да се влюбя отново. Никога няма да допусна да плащам за твоите грешки, обричайки се на самота. Няма да се страхувам, че мога да бъда недостатъчна или прекалено емоционална. Ще танцувам на нашата песен с него и дори няма да се сещам за теб. Няма да искам разрешението му, за да бъда себе си. Ще продължа да бъда силна, но също така и нежна и доверчива, когато той го заслужава. В момента аз съм най-добрата версия на себе си.

Можеше да имаш това. Можеше да имаш тази версия на мен, която е истински щастлива, но ти беше така бърз в желанието си да я унищожиш. Сега, когато се гледам в огледалото, виждам това момиче, което ме прави горда. Момичето, което ти срази, но аз я върнах обратно.

Вече не те мразя, защото сега се чувствам истински свободна и щастлива. Също така вече не те обичам, защото сега се научих да ценя себе си и се чувствам истински цяла.