... бележи началото на една истинска любовна история без край!

В живота връзките, които градим с другите хора, винаги са с ограничено време. Независимо дали става въпрос за дни, седмици или десетилетия, в даден момент тези хора ще си тръгнат от живота ни, отнети ни от непредвидени обстоятелства или умишлено напуснали живота ни. Важно е да запомним това, както и че промяната може да настъпи във всеки един момент. И колкото по-близки са били до сърцето ни, толкова по-трудно ще преживеем липсата им. Ще избегнем разочарованията и ще ги премем много по-лесно, когато осъзнаем една проста истина: 

Единственият човек, който ще бъде до теб до края... си самия ти.

Хората, които обичат себе си, знаят, че връзките с останалите хора са изключително важни и носят истинско щастие и радост, но безрезервна любов и подкрепа могат да получат единствено от себе си. Те не разчитат на чуждото одобрение и подкрепа. Те са достатъчно силни да приемат, че не могат да се харесат на всички. И дори когато техен близък не е на същото мнение или не хареса гледната им точка, те не приемат това като проблем. Те знаят, че да разчиташ на другите за пълна подкрепа и одобрение води единствено до ниско самочувствие, самоуважение и дори до наранени чувства. Не биха го позволили. Весто това те: 

Уважават, подкрепят и обичат себе си, постоянно.

Хората, които обичат себе си знаят, че собствената им любов и грижа е единствената, на която могат да разчитат напълно. Когато отделиш достатъчно време да опознаеш себе си, да приемеш и обикнеш както добрите, така и лошите си страни, тогава започва една истинска любовна история, която няма край. Тогава започваш да се наслаждаваш пълноценно на времето, което отделяш само за себе си и можеш да обърнеш внимание на нуждите, желанията и мечтите си. Това ти помага да си представиш и успешно да започнеш да градиш живота, за който си мечтаеш. Да отделиш време за любимите си занимания, за мечтаните пътувания и в грижи за добрата ти форма и външен вид е най-добре прекараното време, което ще повиши самоуважението, самоприемането и любовта към себе си. Освен това:

Никога вече няма да се чувстваш самотна.

Когато истински се научиш да обичаш себе си, никога повече няма да чувстваш самота. Винаги ще имаш своята обич и подкрепа, а времето, в което си сама, ще бъде "твоето" време, което ще прекарваш в правене на любимите си неща. А, когато преминаваш през труден момент, ще можеш да разчиташ на своята собствена мотивация и подкрепа, за да се справиш с него. 

Хората, които наистина разбират колко е важно да обичаш себе си, много по-лесно създават връзки с останалите. Те се разбират, обичат и забавляват, но никога не си позволяват да разчитат напълно на друг, освен на себе си. Именно това ги прави толкова ценни и търсени приятели. Те са уверени в себе си и заразяват  останалите с тази увереност, нямат нужда от одобрението на останалите. Те вървят по своя собствен път и именно това кара останалите да ги уважават повече като личности и да ги приветстват в живота си. 

Да достигнеш до момента, в който напълно си приела и обикнала себе си, е бавен процес, който обаче си струва усилието. Когато напълно си приела себе си и си заживяла своя собствен живот, дори моментите на стрес и тежки изпитания са по-поносими.