Няма човек, който да не е преживял загуба, да не е страдал от болест или финансово затруднение. Ако се е натрупало отчаяние или си изпаднала в депресия, си кажи: "Аз съм по-силна, отколкото си мисля. Преодолявала съм трудности, ще го направя и сега!". Ето още 9 фрази, които можеш да си повтаряш, когато си мислиш, че всичко е изгубило смисъл...

1. „Имам всичко неоходимо, за да го преодолея!”      

Мисълта "Не мога да се справя" или "Не е честно", определено няма да ти помогне. Вместо да се концентрираш върху това, което ти липсва, мисли за това, което вече имаш. Ако си изживяла този момент, най-вероятно си изпитала много и можеш още поне толкова.

2. „Провалът - това е само част от пътя ми към успеха.”

Разбира се, в провала няма нищо приятно, но да се наказваш заради него отново и отново, да преживяваш и да се тормозиш, не е нужно. Помни: той показва само, че опитваш нови предели и нови възможности, а не оставяш през целия си живот в зоната на комфорт. Отнасяй се към неудачите като строг, но справедлив учител, защото всяка от тях показва посоката, в която трябва да работите по-усилено. Ако малките деца приемат всяко падане за неуспех, те никога няма да се научат да ходят, нали така?

3. „Старая се и правя всичко според силите си.”   

Ако ти предстои много важно интервю за работа или ти е останал последен шанс и нямаш право на грешки, не е време да изискваш от себе си съвършенство. Това само ще засили стреса и тревогите ти. Прояви състрадание към себе си и кажи: "Аз направих всичко, което зависеше от мен" – това ще прибави увереност към силите ти. Разчитай и на късмета си.

4. „Какво значение ще има това след 5 години?” 

Не забравяй, че нито болките, нито приятните емоции траят вечно. Да преживееш загуба е много трудно, но това е част от живота. В първия най-критичен период се опитай да не се потапяш в болката или да отричаш фактите. Малко по малко болката ще намалее.

Ако си изправена пред проблеми, които трябва да бъдат решени веднага и не знаеш как да започнеш, помисли, че след пет години те ще бъдат преодолени. Спомни си за всеки критичен момент от далечното минало и ще видиш, че това е така. Няма значение колко трудно е да започнеш, важното е да не се отказваш!

5. „Аз съм по-силна, отколкото си мисля.”   

Изхвърли мисълта: "Никога няма да го преживея" или "Никога няма да бъда щастлива". Те ще те повлекат надолу и ще попречат да откриеш скритите сили, вътре в теб.

6. „Аз съм отговорна за своите мисли и действия.”                

Обвинявайки на другите за проблемите си (без значение дали са виновни и колко), ти няма да поправиш ситуацията. Не хаби енергия за това. Действай сама и колкото по-бързо го осъзнаеш, толкова по-бързо ще настъпят положителните промени.

7. „Винаги ще има някой, който не е съгласен с мен или не ме харесва.”

Важното е, че действаш в съответствие с вътрешните си убеждения. Бъди достатъчно смела, за да вземеш решения, дори когато те не се харесват на всички.

8." Мога да се справя със страха и объркването и да действам. " 

За да се справиш с трудностите, трябва да направиш нещо, което преди не ти се е налагало. Страхът е много неприятно преживяване, но това е само емоция, не позволявай тя да те завладее.

9. „Побеждавала съм трудности преди, ще го направя и сега!”   

Помисли за всички случаи, когато си успявала и те ще ти дадат сила и увереност.


Тези девет фрази ще ти помогнат да се вземеш в ръце, да повярваш в себе си и да не стоиш объркана пред лицето на предизвикателствата, от които всъщност се състои живота.