През септември 2023 г. трябва да бъдете лидер, Деви. Умението да лавирате между обстоятелствата и хората е ценно качество, но сега има нужда от нещо различно. Ако мислите нестандартно и действате уверено, в бизнеса ще има напредък. През този месец перфекционизмът се проявява във всички области на живота, включително и в личния. Девата приема въпроса за намирането на сродна душа много сериозно, което може да отблъсне потенциален партньор. Малко кокетство в общуването не вреди. С С жътвеното пълнолуние през септември може да се постигне голям успех, очаква ви нова интересна работа. Промяната на дейността ще се отрази благоприятно на финансовото положение; най-добре е да инвестирате допълнителни средства в образованието си.

Първите дни на септември ще бъдат неприятни, ще има много идеи за възстановяване на живота. Въпреки факта, че работата носи добри доходи, може да има съмнения относно професионалното бъдеще. Хороскопът за Дева съветва да премахнете бариерите, които пречат на развитието. Вероятно трябва да продължите да се обучавате, за да овладеете уникални умения. Тъй като Девата е сдържана и външно студена, е трудно да се разбере собственото настроение. При Венера в Дева тези качества се удвояват, така че публичните изказвания, презентациите и преговорите ще се провеждат на високо ниво. Конкурентите ще разберат, че са изправени пред силен противник и е малко вероятно да искат да сложат прът в колелото. Ще бъде възможно да излезете победители от една опасна игра.

В средата на месеца ще цари настроение за приключения. Може би копнежът по отминаващото лято ще ви призове на път, а може би ще има служебна необходимост. Във всеки случай звездите предсказват незабравими приключения. По време на пътуването може да се случат интересни срещи, да намерите нови приятели и важни покровители. Гаранция за успех е покровителството на Меркурий в Дева, когато въпросът задължително се довежда до край. Девизът на това време: Редът е преди всичко. За Девата това състояние е естествено, нейната продуктивност ще се увеличи бързо. Няма значение какво трябва да направите, да приберете реколтата или да блеснете на светско събитие, най-важното е, че ще бъде очарователно!