От 29.07. до 23.08. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще бъде директен през знака Дева.

Знакът Дева отговаря за детайлите, подробностите, реда и педантичността, следователно това разположение ще ни направи по-аналититични, по-критични и много по-детайлни в изпълнението на нашите задължения. Практичността ще излиза на преден план във всичките ни начинания.

При всички случаи ще сме прекалено концентрирани в детайлите и подробностите. Поради тази причина съществува риск да загубим от поглед голямата картина и цялостния смисъл на нещата, в които се замесваме.

Земните знаци Дева, Козирог и Телец, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци би трябвало да са доста последователни и систематични през периода. При тях организаторските способности и редът ще идват естествено. Именно затова периодът е подходящ да успеят да отметнат максимален брой ангажименти и да са наистина успешни в ежедневните дела и в преследването на целите си.

Въздушните знаци Везни, Водолеи и Близнаци ще са доста чувствителни и докачливи, понеже при тях редът и подредеността на ежедневието е много вероятно да бъдат предизвикани от независещи от тях обстоятелствата и от хора покрай тях. Не е изключено да имат крайни срокове, които да гонят и поради тази причина да им се наложи да се стегнат и мобилизират, за да овладеят положението.

Огнените знаци Овен, Стрелец и Лъв от своя страна ще впрегнат мисълта и комуникативните си умения най-вече в любовната сфера и при поддръжката на своите половинки. Не е изключено те да се впуснат да използват своите знания и умения за организиране на съвместни дейности.

Водните знаци Рак, Риби и Скорпион ще се втурнат да осъществяват своя отдавнашна мечта, понеже точно в този период ще успяват много успешно да систематизират и прилагат на практика, иначе така хаотично заливащи ги идеи.


.