От 09.09. до 05.10. Венера, планетата на любовта, хармонията и разбирателството ще бъде директна в знака Скорпион, знакът отговарящ за ревността, дълбочината, страстта, секса големите трансформации и властта.

През периода ще станем прекалено ревниви, притежателни и подозрителни, ще търсим по-голяма дълбочина във взаимоотношенията си с другите хора, и не е изключено безпричинно да се вкарваме в излишни драми, търсейки сметка и обяснения за неизвършени грехове и прегрешения от любимия.

Свободните от нас не е изключено да започнат страстни сексуални взаимоотношения с човек, който силно ги привлича. Добре е да не избързват с обвързването и любовните обяснения, понеже има риск връзките, които стартират през периода да са предимно плътски.

Докато Венера преминава през Скорпион най-добре ще се чувстват водните знаци Рак, Скорпион и Риби, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях ще има голямо раздвижване на любовния живот. Не е изключено да успеят да задълбочат интимна връзка и да получат нужното разбиране от страна на партньора.

Земните знаци Дева, Козирог и Телец по всяка вероятност ще подлагат връзките си на дълбок анализ и ще се опитват да намерят отговори на въпроси, които отдавна ги тормозят. Важно е да се постараят да са максимално откровени към любимия и да не оставят на страховете да помрачат щастието им.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще са много словоохотливи и харизматични и ще успеят силно да впечатлят човек, с когото работят. Много вероятно е да започнат интимна връзка с колега или с човек от социалната им среда, което не е изключено да предизвика конфликти на работното им място.

Огнените знаци Лъв, Стрелец и Овен е възможно да бъдат закачани от човек, който е обвързан. При всички случаи е добре да внимават, понеже има риск да се впуснат в необмислена авантюра.