Според публикации от последните дни Джони Деп бил склонен „да се завърне“ в „Карибски пирати“, след като Дисни го премахнаха от филма през 2018 г. Въпреки че създаде образа на Капитан Джак Спароу и игра ролята в продължение на 15 години, Деп беше уволнен от поредицата заради обвиненията в насилие от страна на бившата му съпруга. Въпреки че твърденията на Хърд не бяха доказани, Дисни предпочетоха да прекратят отношенията си с актьора. По време на делото за клевета, което заведе срещу Амбър Хърд, Джони заяви, че „не би се завърнал в „Карибски пирати“ дори срещу 300 милиона и 1 милион алпаки“. Публиката приветства решението на Джони и веднага заклейми Дисни, че са прибързали да изоставят звездата, преди вината му да бъде изяснена.

Според източници обаче в момента 59-годишният актьор е влязъл в преговори с Дисни за „сделка за 300 милиона долара“, след като спечели процеса за клевета срещу Амбър Хърд.

Дали двете страни ще стигнат до споразумение, предстои да разберем. Едно е сигурно обаче – хиляди фенове по света биха се зарадвали да се насладят отново на приключенията на Капитан Джак Спароу.