Когато разглеждаме профилите на красавици в Инстаграм, рядко се замисляме какво всъщност се крие зад снимките и каква е историята на човека, който виждаме.

Ние от екипа на Dama.bg сме впечатлени от историята на тази крехка дама, която е преживяла много, но успешно е извоювала мястото си в света.

На пръв поглед, снимките в Инстаграм на Мариана Сфакианакис не са по-различни от снимките на хиляди други в социалните мрежи – прекрасно лице и невероятно тяло. Тя има 52 000 последователи в Инстаграм, но наскоро те всички бяха шокирани, когато разбраха истината за детството на Мариана и дългия път, който е извървяла.

Мариана публикува снимки от детството си, на които е почти невъзможно да се разпознае бляскавата дама, която виждаме днес. Тя разказва, че е била сериозно болна и колко тежка е била битката, която е водила с болестта.

Когато майката на Мариана била бременна, докторите смятали, че плодът няма да оживее, поради което дори не се опитали да спасят нероденото дете. Но въпреки всичко, момичето се родило, макар и прекалено рано. Лекарската намеса не била адекватна и детето прекарало прекалено много време без кислород, което довело до сериозни последици – частично мозъчно увреждане и церебрална парализа.

„Когато бях малка, не разбирах какво точно се случва и защо бях различна от другите деца. Подиграваха ми се, че не ходя нормално и съм в инвалидна количка.
Мариана Сфакианакис

През първите 6 години от живота на Мариана, всеки ден бил едно огромно предизвикателство, придружено с депресия. Но всичко се променило, когато тя била оперирана и започнала да ходи. Рехабилитацията продължила цели 8 месеца, през които Мариана преживяла огромна болка, но силната ѝ вола ѝ помогнала да победи болестта.

Борбата ѝ за живот продължила дълги години. Най-големият ѝ коз бил спортът и физическите упражнения. Постоянните тренировки ѝ помогнали не само да заякне и да извае прекрасно тяло, но и да забрави за проблемите от детството, и да се превърне в уверена жена.

Днес личният пример на Мариана вдъхва надежда и окуражава мнозина никога да не се отказват и да се борят.