"Най-ценните неща в живота не са неща" гласи една стара и мъдра сентенция и ако човек наистина се замисли, ще осъзнае, че това наистина е така!

Днес, 7 април, светът отбелязва Световния ден на здравето. Датата е избрана с основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Празникът е глобална инициатива, която приканва всички - от световните лидери до хората във всички страни, да се фокусират върху едно единствено нещо - здравето ни и неговата световна значимост. Акцентирайки върху новопоявяващите се здравни проблеми, Световният ден на здравето дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората.

Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. В България от 6 февруари 1964 г., празникът се отбелязва и като Ден на здравния работник, а от 2006 е преименуван на Професионален празник на работещите в здравеопазването.

Екипът на Dama.bg честити празника на всички лекари, медицински сестри, фармацевти и изобщо всички, които работят в областта на здравеопазването. 

Искаме и да благодарим на всички здравни работници, които са на първата линия в борбата с COVID-19. Вашатаа работа е най-трудната и най-благородната в сегашната ситуация!