Меркурий, продължавайки ретроградния си ход, ни приканва да ускорим и нашето темпо, да излизаме, да общуваме с хората, да излагаме навън мислите си и да изразяваме идеите и мненията си спонтанно, без страх и колебание. Достатъчни са обаче и гафове, дължащи се на импулсивност или наивност, като същевременно може да пропуснем неща, които не сме искали, и да се изложим. Това обаче е и чудесна възможност да разрешим недоразуменията, с разговор или да намерим решение на проблем, който ни е притеснявал.

Телец и Рак, може да срещнете стари познати и любовници, както и да изразите мисли и чувства, които отдавна сте искали, но не сте имали възможност да изразите.

Водолей, Лъв, Скорпион, Козирог, Овен и Везни, с приказките си, вместо да решавате проблемите, ги влошавате. Затова внимавайте в поведението си и в това как казвате каквото и да било.

Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, днес може да разчистите пейзажа в романтиката си или да съберете пари, които са ви били дължими. Развитията във финансовите ви дела също са положителни.\