Макар че всъщност представлява сериозна коремна операция, много хора мислят, че Цезаровото сечение е по-лесния вариант от естественото раждане.

Една дама на име Рей Лии наскоро родила първото си дете и уверено може да противоречи на всеки, който си мисли, че си е почивала по време на раждането. След 38 часа родилни болки, тя била подложена на спешно цезарово сечение, когато сърцето на бебето спирало с всяка контракция, тя е категорична, че не е имало нещо комфортно или лесно при болезненото й раждане.

Заедно със снимките на белезите си, показващи от какво трябва да се възстанови всяка майка физическа, майката публикувала искрено съобщение във Фейсбук с надеждата да информира обществото, че за много жени цезаровото сечение е единственият вариант да спасят както собствения си живот, така и този на нероденото им бебе. Като се вземе предвид физическата болка и емоционалния шок да не родиш по планирания начин, а без предупреждение да се подложиш на коремна операция, Рей знае, че няма нищо лесно в този процес.

Да извадят пищящо бебе от разрез, който е дълъг само 13 сантиметра, но се разширява, разкъсвайки през няколко слоя мазнини, мускули и органи (които се поставят на масата до тялото ти, докато не достигнат до детето), е напълно различно преживяване от това, което си представях, че ще бъде раждането на детето ми.

Не беше приятно. И все още не е.

Използвате коремните си мускули буквално за всичко... дори и да седите, представете си, че не сте в състояние да ги използвате, защото са буквално раздробени и обезобразени от лекарите и не сте в състояние да ги оправите за шест седмици или повече, защото тялото ви трябва да се възстанови по естествен път.

Когато първата медицинска сестра ви помоли да се опитате да се измъкнете от леглото и пронизващата болка от разкъсаното и отново зашито тяло ви обземе, осъзнавате иронията на всеки, който го нарича "лесния начин". Гледайте си работата!

След преживяното, Рей смята, че е най-силната жена, която познава заради всичко, което е направила за сина си и е готова да минава през същото всеки един ден, за да запази усмивката на красивото му личице.